berlin

VI IMATE SAT A MI-VRIJEME

Posted on : 08-01-2018 | By : admin | In : Miro Babić: PUT DOBROTE

5

Iz naše arhive ...objavljeno 29.05.2013.

PUT DOBROTE

piše: fra Miro Babić
Kenija/ Kada sam konačno svoj 40-godišnji terenac kojeg već godinama vozim bez kočnica, s napuklom šoferšajbom i bez retrovizora uspio zamijeniti mlađim polovnim terencem, već nakon par dana imao sam nezgodu na blatnim putevima koji jedino postoje ovdje oko mene.

Bilo nas je petero – dvojica fratara i troje volontera iz Njemačke, otklizali smo u blatni kanal napunjen vodom uslijed teškog tropskog pljuska i prevrnuli se na krov.

PLES ŽIVOTA S AFRIČKIM ORLOM

Posted on : 21-05-2017 | By : admin | In : Miro Babić: PUT DOBROTE

0

Iz naše arhive/objavljen 24.01.2015.

tekst i foto: fra Miro Babić ofm, hrvatski misionar u Istočnoj Africi

P1010603Kenija/ Svaki kilogram brašna i kukuruza bit će blagoslovljen u smežuranim rukama starice Miriam koja će izmoliti molitvu na svom Kikuyu jeziku za svaki dar posebno,  u trenutku dok ga prima iz mojih ruku. ”Shosho” Miriam što na Kikuyu znači – baka, ima preko 80 godina a posljednjih 20, nakon što joj je umro muž, živi sama u zemljanoj kući smještenoj na pola puta od naše župne crkve St. Jude prema selu Suswa.

POLAKO – I BIT ĆE DOBRO

Posted on : 11-06-2016 | By : admin | In : Miro Babić: PUT DOBROTE

0

Život i priča iz kojih se uvijek i iznova, da puno naučiti

PUT DOBROTE  /Iz naše arhive  … objavljeno 24.02.2014

piše: fra Miro Babić iz Kenije
17hDovezao sam se do centra Subukije, rastao s mojim bosanskim gostima pa produžio na lokalni market kupiti hranu za srednju školu koju za siromašne đake vodim ovdje u misiji.

Školska godina je upravo počela, uselilo se oko 150 đaka od drugog do četvrtog razreda, a prve razrede tek trebamo upisivati pa će tako, ako Bog da, doći još stotinjak djece.

PUT DOBROTE

Posted on : 29-05-2013 | By : admin | In : Miro Babić: PUT DOBROTE

0

tekst: Sonja Breljak
OLYMPUS DIGITAL CAMERANakon što nedavno objavismo pismo/poziv fra Mire Babića iz daleke Kenije i on nam se i telefonski javio u vrijeme našeg  putovanja u Hildesheim kad su naši hodočasnici prikupili i skoman prilog pomoći potrebnima u dalekoj Africi, na naš poziv za suradnju na Hrvatskom glasu Berlin, stiže nam i prvi fra Mirin zapis iz Kenije.

U telefonskom razgovoru, saznadosmo i odakle je fra