berlin

BOG JE PREŠAO U DRUGU GALAKSIJU

Posted on : 24-04-2016 | By : admin | In : TAJNA ŽIVLJENJA Jasna Župan

4

Iz naše arhive: 21.03.2013.

piše: Jasna Župan

Odgajana sam u duhu vjere, vjere da postoji On koji nas za sve loše kažnjava, a za dobro ‚garantira‘ ‚kraljevstvo nebesko‘ kao i to da Ga molitvom prizivamo a neposluhom na neki način udaljavamo od sebe.

Zbog toga je u mojoj obitelji molitva bila pod obavezno… prije jela, prije testa, prije spavanja… bila je oslonac u svemu i izgledala je kao izvor svega što smo imali. Ono što nismo imali, nismo ni smatrali da nam je neophodno

ČUVARICA TAJNI

Posted on : 06-02-2014 | By : admin | In : TAJNA ŽIVLJENJA Jasna Župan

0

Moram ti nešto reći, ali… obećaj da nikome nećeš reći!

piše: Jasna Župan
Unknown009086Od kada znam za sebe tako većinom kreću razgovori između mene i mojih ‚prijateljica‘. Često sam se pitala, što da ja ‚čuvam‘ nešto što ni same ne znaju čuvati, nešto što se zove ‚tajna‘! Naime, ako ja ne znam čuvati nešto što je meni važno, kako da vjerujem da će to isto čuvati netko drugi. No, one su sve meni vjerovale… iz, ponosno mogu reći, opravdanih razloga jer iz mene nikada nije niti jedna izašla.

Tako sam s godinama postala ’skladište‘ velikog broja tajni što

MI „MAST“ A ONA NE „MAST“

Posted on : 28-02-2013 | By : admin | In : TAJNA ŽIVLJENJA Jasna Župan

0

piše: Jasna Župan
Mislila sam da kasnim s ‚osvrtom‘ na Ingrid ali kako vidim ipak ne …uvukla se ljudima, ne u srca, nego u usta.

Ovakva kakva jesam, isprva sam ženu žalila kao što žalim sve koji su izvor  sprdnje onih boljih, savršenih i najpametnijih a sad ju čak i razumijem.

Oni valjda manje savršeni se nad takvima sažale pa se eto svrstah u tu omanju skupinu. Blago nama na masovnom savršenstvu i

POGLED ISPOD MASKE

Posted on : 07-02-2013 | By : admin | In : TAJNA ŽIVLJENJA Jasna Župan

1

piše: Jasna Župan
Vrijeme je kažu, maski i maskenbala a upoznavajući ljude spoznah kako  je  cijeli život zapravo jedan veliki ‚maskenbal‘.

Nikada prije ne upoznah druge do onog trena kada upoznah sebe i od kad upoznah sebe prepoznah maske na licima mnogih.

Rođena sam s određenom intuicijom, rekla bih ‚radarom‘ za karaktere i nikada se nisam mogla natjerati voljeti one čiju dušu ne osjetim niti pustiti blizu one čija bi me daljina više radovala.

PREKOVREMENI NOĆNI RAD

Posted on : 18-01-2013 | By : admin | In : TAJNA ŽIVLJENJA Jasna Župan

0

piše: Jasna Župan
Noć je…

još jedan ‚prekovremeni‘ rad je preda mnom. U mom slučaju je to redovno. Obožavam noć… ali mrzim podočnjake koji su jedini vidljivi dokaz tog ‚prekovremenog‘ rada.

To je moje doba i dugo mi je trebalo da spoznam zašto je noć odabrala baš mene da joj pravim društvo. Dobro, ne smatram se jedinom ali od svih ’normalnih‘ u mojoj bližoj i daljoj familiji, ja sam

SRETNA U NOVOJ

Posted on : 02-01-2013 | By : admin | In : TAJNA ŽIVLJENJA Jasna Župan

1

piše: Jasna Župan
Napokon! To je prva riječ, popraćena osjećajem riješavanja 2012. godine koja mi je pala na pamet. Imam osjećaj da je trajala cijelo desetljeće jer se u njoj zaokružila priča naše patnje i samim tim njen završetak se vukao puževim korakom.

Bogu hvala gotova je…

Ne znam po čemu ju pamtiti osim po želji da se zaboravi!

KOJI SMAK SVIJETA

Posted on : 06-12-2012 | By : admin | In : TAJNA ŽIVLJENJA Jasna Župan

0

piše: Jasna Župan
Često su me znali pitati, do kada bi astrološki trebala trajati recesija …hoće li nas uništiti globalna kriza …jel doista blizu ’smak svijeta‘?!

Moj odgovor je uvijek isti, nitko od nas ne živi globalno nego pojedinačno a sad jel to u globalu pozitivno ili negativno ovisi od čovjeka do čovjeka.

Smatram da svatko od nas ima svoju glavu da njom misli a sad ako

ŠTO JE BOLJI ŽIVOT

Posted on : 22-11-2012 | By : admin | In : TAJNA ŽIVLJENJA Jasna Župan

0

Jesmo li ga propustili ili tek dolazi …

piše: Jasna Župan       
Našalila sam se na ‚fejsu‘ da za sve nas koji smo oduvijek o njemu maštali eto, sada ga možemo pratiti doma- na tv-u, za neke i u reprizi! Mislim …ako ništa drugo, za utjehu možemo gledat seriju, ako bolji život već ne živimo.

Život svakoga od nas bi bio savršen ‚metarijal‘ za jednu takvu seriju jer nema onoga tko ne sanja da mu je bolje nego što je.

KARCINOM MRŽNJE

Posted on : 03-11-2012 | By : admin | In : TAJNA ŽIVLJENJA Jasna Župan

1

TAJNA ŽIVLJENJA
piše: Jasna Župan
Ovo je moja priča…doduše bit će sažeta zbog nedostatka prostora mada ima materijala za sapunicu a za koju sam do danas vjerovala da neće imati kraj.

Ne znam zašto baš danas i ne znam zašto je toliko trebalo da dignem ruke od svih borbi ali digla sam ili mi ih je sam Bog podigao…no lakše su i dižu se same gore da zahvale.

Uvijek sam govorila da, bez obzira žurili mi ili bili strpljivi …On zna

SINE, DEČKI NE PLAČU

Posted on : 18-10-2012 | By : admin | In : TAJNA ŽIVLJENJA Jasna Župan

0

piše: Jasna Župan
Bože samo kada sjetim ćime su me tješili u djetinjstvu ne mogu vjerovati da sam na to padala ali sam sigurna da je tada to sve tako ozbiljno zvučalo čim mi se urezalo u pamćenje.

Ne znam zašto, ni tko je tako odredio ali rođena sam pod ‚kategorijom‘ onih koji sve uzimaju k’srcu što znači da mi je pustiti suzu, što bi rekli, kao ‚dobar dan‘.

Dobro možda se to sada malo promijenilo pa ne znam jesam li

NEMAM PARKING ZA JAHTU

Posted on : 04-10-2012 | By : admin | In : TAJNA ŽIVLJENJA Jasna Župan

4

TAJNA ŽIVLJENJA

piše: Jasna Župan
Imam jaka sjećanja koja, kao i sve, imaju svoje prednosti i mane.
Jedne prilike sam napisala kako smo zapravo bića koja su sklona zaboravu jer da nije tako nikada više ne bismo primakli štednjaku nakon prve opekline, ljubili nakon prvog razočarenja, nikada ne bismo pokušali ispočetka nakon prvog poraza…to su dobre strane zaborava, zaboravljamo na bol!

JABUKA NIJE KRUŠKA

Posted on : 20-09-2012 | By : admin | In : TAJNA ŽIVLJENJA Jasna Župan

4

TAJNA ŽIVLJENJA
Piše: Jasna Župan

Koliko smo samo puta čuli: ne možeš promijeniti druge, mijenjaj sebe!

Eh da, veliki je teret ta izreka jer nas tjera misliti kako s nama nešto nije u redu svaki puta kada se u nekoga razočaramo, kada nam ne uzvrate ljubav ili na naše mjesto dođe netko bolji.

Bojim se kako je malo tko svjestan zapravo činjenice da isto tako kao što se onaj drugi ne može promijeniti …kako je

TAJNA ŽIVLJENJA

Posted on : 13-09-2012 | By : admin | In : TAJNA ŽIVLJENJA Jasna Župan

0

Jasna Župan

Od danas počinjemo novom rubrikom Tajna življenja. Kako sam naslov kaže radi se o nama nepoznatim faktorima, koji utječu na nas i formiraju nas potpuno nesvjesno. Jedan od tih faktora je svemir i položaji zvijezda u njemu.

Ova znanost je vjekovima bila proganjana. Kršćanstvo je od XVI do XVIII stoljeća protjeralo astrologiju iz svojih učilišta, te se astrologija poslije vratila tek u XX stoljeću kroz karikiranu verziju javne medijske uniformnosti ili popularnih općih

SVEMIR ZNA GDJE NAM JE MJESTO

Posted on : 13-09-2012 | By : admin | In : TAJNA ŽIVLJENJA Jasna Župan

0

TAJNA ŽIVLJENJA
piše: Jasna Župan

Ponekad sam se pitala, zašto baš ja i zašto sam baš ovdje a ne na nekom drugom, boljem, da ne kažem …prikladnijem mjestu za mene

Uvijek sam se osjećala kao da ovdje ne pripadam, da sam se rodila u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu a kako sam spoznavala život i njegova pravila postala sam sve sigurnija u ispravnost tih svojih osjećaja.

No kako baš neki izbor i nisam imala, nije bilo druge nego misliti kako postoji razlog zašto baš moram biti tu kad već ne