berlin

ZAPJEVAJMO ZAJEDNO

Posted on : 13-09-2018 | By : admin | In : 01 VIJESTI I NOVOSTI

6

piše: Sonja Breljak
350Berlin/ Stvoriti skupinu, grupu, zbor koji će pjevati domaće, poznate napjeve, ideja je rođena nakon nedavnog okupljanja kod Brandenburških vrata i pjevanja pjesme „Vjeruj u ljubav“, tada netom preminulog, Olivera Dragojevića.

Svidjelo se nazočnima to glazbeno druženje i susret do tada nepoznatih ljudi, povezan lijepim, toplim  i ugodnim  pa „pade“ inicijativa opet se okupiti u Hrvatskoj kulturno-umjetničkoj i sportskoj zajednice u namjeri pokrenuti i aktivirati zborno pjevanje.

I tako, prema dogovoru, ostvari se taj glazbeni susret u prošlo nedjeljno popodne. Istina, na prste ruke moglo se nabrojati one koji su se odazvali pozivu i uživali u pjesmi ali bilježimo i pitanja i zanimanje za ovu inicijativu. Treba biti uporan.

Tako upornima pokazali su se oni koji su se okupili u Hrvatskoj zajednici. Prije svega, Karmen Meić koja osim dvogodišnjeg iseljeničkog staža ima (srećom i po nas) i glazbenog znanja i iskustva u vođenju klapa i ženskih zborova. To se da zaključiti i po načinu na koji, na ovo prvom susretu, pokušava odrediti gdje je kome mjesto i koje pjesme za početak najbolje leže.

Prema riječima voditeljice ove grupe, namjera je zapjevati splet dalmatinskih pjesama na skoroj Ličko-dalmatinskoj večeri 29. rujna.

Pridružite im se, još nije kasno!

Iduća proba je u nedjelju, 16. rujna u 18 sati. u prostorijama Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice Berlin na adresi Karl-Marx-Str. 204-206, Berlin Neukölln.

351

Comments (6)

Tko se druži,pjeva veseli se zlo ne misli.

Jako se radujem tome Lili!!!

Eto mene – imate jedan sopran više! Dugo žudim za pjevanjem u klapskoj formaciji!

Ličko – dalmatinska večer će biti 29.09. od 20 sati u prostorijama Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice Berlin na adresi Karl-Marx-Str. 204-206, Berlin Neukölln.

Vecer!

a gdje ce biti licko dalmatinska vecer 29.9.?

Hvala!

Eto dragi nasi, brzo nam se javite , dojdite jos ove nedjelje da se brzo upjevamo. Ko prije dojde mjesto je njegovo jos nam trebaju dva alta i dva soprana….Veselimo se svi zajednickom druzenju i jos puno lipih stvari al vam nesmin rec :)

Write a comment