berlin

DANIEL GLUNČIĆ U BERLINU

Posted on : 06-09-2016 | By : admin | In : 01 VIJESTI I NOVOSTI

1

Berlin/ Danijel Glunčić, kandidat HDZ-a u 11-toj izbornoj jedinici za Hrvatski sabor, boravi u Berlinu u utorak, 06.09. 2016. te će u prostorijama Hrvatske kulturno- umjetničke i sportske zajednice, u 19 sati, govoriti o svom izbornom programu.

Daniel Glunčić je rođen 6. lipnja 1970. u Grünstadtu u Njemačkoj. Diplomirani je teolog. Kao diplomat je djelovao u Bonnu i Berlinu, potom i kao državni službenik u Službi za međunarodnu pravnu pomoć MVEP-a, voditelj ureda ministrice Bušić te savjetnik ministra Kovača. Predsjednik je Njemačko-hrvatskog društva.
Glunčić je do povratka u Hrvatsku 2012. godine, bio i član njemačke Kršćansko-demokratske unije, glasnogovornik Hrvatskog svjetskog kongresa Njemačke i aktivni član Njemačkog crvenog križa (DRK).

Član je katoličke udruge znanstvenika i akademika UNITAS-Salia,  Njemačkog-atlantskog društva. Odlikovan Spomenicom domovinske zahvalnosti. Od 1991. je član HDZ-a u Njemačkoj, tajnik Odbora HDZ-a za vanjske i europske poslove, član Odbora za nacionalnu sigurnost, obranu i unutarnje poslove te Odbora za zaštitu okoliša, energetiku i rudarstvo.

Comments (1)

[…] Ratifikaciju je Vlada naknadno pomaknula za kraj godine, a u međuvremenu je formirana radna skupina u čijem su sastavu, uz predstavnike nadležnih ministarstava i nezavisne stručnjake  i Ivan Munjin iz U ime obitelji i Ivan Prskalo iz hrvatske inačice poljskog Ordo Iurisa. Prema impresijama nekih od sudionika radne skupine koja je u četvrtak održala svoj prvi radni sastanak, njihov negativan stav o ratifikaciji dokumenta u postojećem obliku vjerojatno dijeli i predstavnik Ministarstva vanjskih i europskih poslova Daniel Glunčić, diplomirani teolog rođen u Njemačkoj, koji vodi ured državne tajnice Zdravke Bušić i savjetuje ministra te koordinira ljudskopravašku tematiku koja je pala pod ingerenciju ministra Davora Ive Stiera. Uz diplomatsku karijeru, Glunčić je bio aktivan u Zakladi hrvatskog državnog zavjeta, predsjednik je društva Njemačko-hrvatskog prijateljstva, a član je i bonske katoličke udruge znanstvenika i akademika UNITAS-Salia. Prošle godine bio je na listi HDZ-a za dijasporu. […]

Write a comment