berlin

KAKO S DJETETOM RAZGOVARATI O SEKSUALNOSTI

Posted on : 20-04-2018 | By : admin | In : Verica Jačmenica-Jazbec: EDUKACIJA RODITELJA

0

Verica JačmenicaJazbec dr. med.

suza-150x150Roditelji, odgajatelji! Svaka 4. djevojčica i svaki 8. dječak bit će do svoje l6. godine u ovom našem dijelu Evrope seksualno napastovani!

Dječje tijelo  

Naučite svoje dijete da je njegovo tijelo dragocjeno i da ga ono mora pomno čuvati. Naučite ga da ne smije dati svoje tijelo na raspolaganje drugome, iako ga ovaj za to molio ili podmićivao

RODITELJI I ODRASLO DIJETE

Posted on : 16-04-2018 | By : admin | In : Verica Jačmenica-Jazbec: EDUKACIJA RODITELJA

0

piše: Verica Jačmenica-Jazbec, dr. med.

shutterstock_210886180Čula sam pučku poštapalicu koja glasi: Malo dijete – velika briga, veliko dijete – mala briga.

Zamislila sam se, sjetivši se brojnih svojih iskustava s roditeljima i zaključila da se spomenuta izreka često u životu baš i ne ostvaruje.

Ljubav i privrženost tvore čvrstu i prirodnu vezu između roditelja i djece. No u životu se dogodi da roditelji moraju, zbog više sile,

RUŽNO PONAŠANJE

Posted on : 10-04-2018 | By : admin | In : Verica Jačmenica-Jazbec: EDUKACIJA RODITELJA

0

piše: Verica Jačmenica-Jazbec, dr. med.

Dragi Roditelji!

Ako vam se dijete ponaša ružno, to je – vaša krivnja. Dijete je vaš vjerni odraz. Djeca neprestano kopiraju roditeljsko ponašanje u kući i u obitelji i potom ga, istoga takvog, prakticiraju u vrtiću, školi ili u javnosti. Dijete vam se ponaša upravo onako kako se i vi pred njim ponašate.

Odgoj je, uz čuvanje i brigu, najvažnija dužnost roditelja, ali i

NOVA RUBRIKA: EDUKACIJA RODITELJA

Posted on : 06-04-2018 | By : admin | In : Verica Jačmenica-Jazbec: EDUKACIJA RODITELJA

0

Hrvatski glas Berlin otvara novu rubriku naslova: EDUKACIJA RODITELJA u kojoj riječ prepuštamo našoj novoj suradnici, Verici Jačmenica-Jazbec, dr. med.

verica2Verica Jačmenica-Jazbec: –Ja sam liječnica, specijalist za dječje bolesti. Nakon 40 godišnjeg rada na bolničkom odjelu u bolnici u Čakovcu, sada sam u mirovini.

Tijekom svojega dugogodišnjeg rada rano sam shvatila da su svi roditelji u pedijatrijskoj ambulanti u stresu, strahu i grču. Oni od liječničkih usmenih uputa zapamte vrlo malo. Najbolji dokaz tome je činjenica da, izlazeći iz ordinacije, odmah zastanu kod medicinske sestre i nju pitaju što je ustvari njihovom djetetu.

DIJETE S POREMEĆAJEM MOTORIKE

Posted on : 06-04-2018 | By : admin | In : Verica Jačmenica-Jazbec: EDUKACIJA RODITELJA

0

piše: Verica Jačmenica-Jazbec, dr. med.

fina-motorika-kod-djece2Sve češće me roditelji pitaju za savjet kako da pomognu svojoj djeci u snalaženju u životu. Vjerojatno ste pomislili da se radi o roditeljima čija djeca se odlučuju za vrstu škole ili fakulteta, za mjesto rada ili mjesto življenja. No ovdje nije riječ o tome.

Radi se o posve maloj djeci, staroj do dvije godine koja fizički i psihički ne osjećaju i ne reagiraju poput svojih vršnjaka.

Senzorika i motorika