berlin

POČETAK BORBE ZA SLAVONIJU

Posted on : 15-11-2019 | By : admin | In : Antonio Gavran: TRAŽENJE

0

tekst: Antonio Gavran
đđĐuro Đaković samo je primjer nebrige lokalnih patriota i političara Slavonije desetljećima, nije ova priča od jučer… nadam se da će narod to napokon znati kazniti!

U trenutku kada je jedan Uljanik „pao na koljena“ sva politička svita skupila se s radnicima i tražila javno načine kako pokušati spasiti stvar.

Kad Đuri Đakoviću politika uzima poslove, lokalna politika šuti…

NEMA SUTRA JER DANAS JE VEĆ KASNO

Posted on : 07-05-2017 | By : admin | In : Antonio Gavran: TRAŽENJE

3

Piše: Antonio Gavran

imKao dvadesetsedmogodišnjak i pripadnik mladih koji nisu više toliko euforični kao što su to mladi nekada bili, odlučih se podići svoju ruku visoko u zrak i reći: DOSTA! Poput onih studenata koji su sedamdesetih godina po svijetu dizali revoluciju i bili pokretači za bolji svijet. 

USTAŠKO – KOMUNISTIČKI ŠLJAM

Posted on : 27-09-2016 | By : admin | In : Antonio Gavran: TRAŽENJE

16

piše: Antonio Gavran

Konstituirajuca sjednica Hrvatskog Sabora 221211Dok je u cijelom civiliziranom svijetu danas 2016. godina, u prekrasnoj Lijepoj Našoj mi smo i dalje zapeli u 45 – tima. Ne biste vjerovali, kod nas još uvijek iz kanala iskaču i partizani i ustaše što je u cijelom svijetu već odavno zapisano samo kao,  „bilo nekad – sad je dio povijesti.“

I dok cijela zemlja grca u dugovima, i dok svi šute i gutaju svoja … (bit ću kulturan pa ne završiti rečenicu) šaka studenata digla se na noge i nešto pokušala. O tome da li im je ispravan svaki potez ili ne, neću suditi, ali želim suditi onima koji mladiće i djevojke od svojih 19 – 25 godina nazivaju „bandom od dvjestotinjak anarhista i boljševičkih sotonista ili „razmaženih derišta recikliranih komunista…“

SVE ĆU PRODAT´ SUTRA

Posted on : 01-08-2016 | By : admin | In : Antonio Gavran: TRAŽENJE

0

piše: Antonio Gavran

slavonijaNovo je vrijeme, nova obećanja, narod opet postaje bitan jer kampanja je u tijeku. Ovdje, u Slavoniji govor o napretku čuje se jednom u četiri godine i onda opet sve utihne kao da nikada ništa nije niti izrečeno, no već smo navikli na tu sustavnu amneziju prema mogućem izvoru dobre i kvalitetne hrane za Hrvatsku i

TJERAJUĆI SMEĆE, VRAĆAMO SMEĆE

Posted on : 07-06-2016 | By : admin | In : Antonio Gavran: TRAŽENJE

5

Piše: Antonio Gavran

milanovic-karamarko-oreskovicNaslovivši ovaj tekst naslovom koji i nije u mojoj prirodi oglašavanja, javljam se za komentar na besmislenu političku situaciju u kojoj se po tko zna koji puta može primijetiti kako političkoj eliti do ničeg nije osim do vlastitog samoostvarenja.

I sada će se tu javiti lijevo orijentirani pa reći dok smo mi bili… desni će ih poklopiti prozivajući ih jugoslavenima, pa će onda oni njih nazvati ustašama i tako u nedogled.

I BLAGAJNICE IMAJU PRAZNIK

Posted on : 02-05-2016 | By : admin | In : Antonio Gavran: TRAŽENJE

0

Piše: Antonio Gavran

Blagajnica-ne-moze-ici-na-more-iscrpljeni-i-prestraseni-trgovci-na-psihijatriji_ca_largeOd svih trgovina samo LIDL je praznik rada 1. svibanj (1. maj) obilježio onako kako dostoji, na štetu svoga kapitalističkog ustroja odlučio svojim radnicima na praznik rada zaista odmor i pružiti, vijest je koja se u kutu nekih novina na neprimjetnom mjestu dala iščitati.

TA SRAMOTNA PRESUDA NIJE PRVOAPRILSKA ŠALA

Posted on : 01-04-2016 | By : admin | In : Antonio Gavran: TRAŽENJE

1

Piše: Antonio Gavran

Seselj-oslobodjen-u-HAguDanas je oslobađanjem Vojislava Šešelja svih optužbi po pitanju zločina u Domovinskom ratu udarena tolika pljuska svim nevinim žrtvama da se zažarenost lica vidi i u mraku. Taj mrak „pravde“ progutao je sve one koji su željeli da se zaista stvori mir na ovim prostorima.

Možda su poneki na prvi mah pomislili kako se radi o prvoaprilskoj šali koja je jedan dan ranije plasirana, ipak stvarnost je sasvim drukčija. Očito pokolja i krvi na ovom Balkanskom poluotoku nije dovoljno pa se stvara nova mržnja sijući je pravdom i pravicom bolesnih i iskrivljenih umova koji dobro znaju što takva presuda donosi.

LOCIRATI, UHITITI I UBITI SLAVONIJU

Posted on : 03-03-2016 | By : admin | In : Antonio Gavran: TRAŽENJE

3

Piše: Antonio Gavran

slavonija_by_m1rna-d2yuhf7Politika, ta časna funkcija s nečasnim izvršiteljima osiromašila je, uništila i rasula po svijetu stogodišnju tradiciju stočarstva i poljoprivrede na prostoru koji je Hrvatskoj kao suverenoj državi očito bio bitan samo kao štit protiv agresora u nesretnom ratu i nakon izvršenja te funkcije ostao zaboravljen, sam u svojim mukama, malen u svojim čežnjama, širok u prostranstvima koji umjesto zlatnim žitom sve više bivaju prekriveni korovom i sjetom na neka bolja vremena.   

KAD GLUPOST STVARNOST POSTAJE

Posted on : 14-02-2016 | By : admin | In : Antonio Gavran: TRAŽENJE

0

Piše: Antonio Gavran

10469317_10152992028854324_1102444515354598966_oNa početku ovih redaka odmah izražavam žaljenje što uopće trošim riječi na besmislenost koja se uvukla u hrvatsko društvo i truje ga kao što zrak iz bosanske rafinerije truje Slavonski Brod. Kad već spomenuh ovo, već godinama nitko nije taj problem riješio, a ljudi umiru iz dana u dan, onako iznenada s nekakvim tumorom u utrobi kojeg su zasigurno dobili jer nisu zdravo živjeli … mater′ i njihovoj prehrani,  baš su zločesti, a tako zdrav zrak udišu. No, zašto trošiti riječi na ovo kad su partizani i ustaše, kape i tekstovi bitniji od svega toga.

ZAR JE TEŠKO PRIHVATITI PORAZ

Posted on : 02-02-2016 | By : admin | In : Antonio Gavran: TRAŽENJE

1

Piše: Antonio Gavran

sramota_001Svjedoci smo dječjih igrarija u političkom vrhu Hrvatske. Mjesec dana nakon izbora oni još uvijek nisu završeni.

Teško je prihvatiti poraz i krenuti dalje. Žao mi je da miniranjem tuđeg rada svoju podršku kupuju oni koji su se zajedno s opcijom na vlasti zaklinjali kako im je najbitniji faktor razvitak Hrvatske.

KADA PAMET ZAŠUTI

Posted on : 24-01-2016 | By : admin | In : Antonio Gavran: TRAŽENJE

3

„Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!“

Piše: Antonio Gavran

Untitled11111Jučerašnji dan bio je zbilja dug svima onima koje zanima političko stanje u Hrvatskoj. Imamo vladu! Odlično i s druge strane vrlo tužno! Vrlo tužno jer smo jučer imali priliku vidjeti na djelu ljude kojima smo davali svoje glasove, bili oni oporba ili vlast.

Tolika netrpeljivost prožeta već odavno poznatim pričama o temama koje nemaju veze sa bilo kakvim davanjem povjerenja

UVLAKAČ KAO ZANIMANJE

Posted on : 20-01-2016 | By : admin | In : Antonio Gavran: TRAŽENJE

0

Piše: Antonio Gavran

happy_sad_faceOvih dana na našoj društvenoj sceni Davor Jurkotić, poznati komičar i voditelj emisije „U zdrav mozak“ još jednom se narugao političarima glumeći kako ih zove mandatar Tihomir Orešković.

Ugodni glasovi koji sve potvrđuju nadajući se kako će se domoći svoga dijela kolača čuju se s druge strane žice ni ne sluteći kako se radi o podvali.

NOVOGODIŠNJI POČETAK

Posted on : 06-01-2016 | By : admin | In : Antonio Gavran: TRAŽENJE

0

Piše: Antonio Gavran

img-2467417008751659168Prije samo nekoliko dana uplovili smo u Novu 2016. godinu. I kao što to uvijek biva proslava je bila na različitim javnim mjestima, zatvorenim lokalima i privatnim posjedima – ništa značajnije niti drugačije od dosadašnjih godina.

Po čemu bi onda ta 2016. mogla biti posebna?

Iza nas je jedna godina prepuna različitih zbivanja za svijet i Hrvatsku. Godina s pregršt pokolja, godina velikih migracija i naposljetku u onom pozitivnom godina polaganog izlaska iz krize. Neke zemlje su na tom putu već odavno, dok se Hrvatska nažalost „puževim koracima“ izvlači u gospodarstveno stanje u kojem je bila prije 2008. godine.  

VIDJEH KRISTA U JASLAMA

Posted on : 26-12-2015 | By : admin | In : Antonio Gavran: TRAŽENJE

1

Danas nam se rodio spasitelj svijeta Krist Gospodin …

Piše: Antonio Gavran

Poorest-Countries-In-2015Danas nam se rodio spasitelj svijeta Krist Gospodin … O kolike li časti! Sam Bog odlučio je suobličiti se čovjeku poslavši svoga Sina na svijet među najmanje u mnoštvu, u štalici, na slamici …

Isus je rođen, među nama je, vidimo li ga svojim očima zamagljenim natpisima „Akcija“ u velikim trgovačkim lancima. Isus se izgubio i u borovima, i u Adventu prepunom svjetlucavih lampica, izgubio se u glasnoj glazbi, kuhanom vinu, obilatim gozbama.

Prečesto se pitam koji je pravi smisao Božića, što mi to čestitamo jedni drugima?

SAD JE VALJDA DOSTA

Posted on : 24-12-2015 | By : admin | In : Antonio Gavran: TRAŽENJE

1

O izborima i izbornim zavrzlamama i podjelama hrvatske po ideologiji

Piše: Antonio Gavran

87eb2b96ca19b40ba326393cb0013776Vjerojatno ne postoji čovjek u Hrvatskoj kojem se ovih dana nije zgadila politika i sve vezano uz nju. Previše puta su nabrajani bili igrači koji su igrali ovu utakmicu da ih više nema smisla niti spominjati. Danas, nakon beskonačne drame tko će s kime i za koga dobili smo novoga mandatara za sastavljanje vlade u liku i djelu nestranačkog kandidata Tihomira Oreškovića. Njegovu biografiju i tko je on također nema smisla spominjati jer prepune su ga naslovnice u svim hrvatskim medijima.

Danas je Badnjak, pripremamo se za Božić i u toj nadi želim vjerovati kako je sada napokon dosta. Nekome krivo – nekome pravo, ali evo dobili smo potencijalnog premijera koji bi trebao voditi hrvatsku iduće četiri godine. Želim se osvrnuti kako njegov životopis obećava, ali poučen iskustvom dosadašnjih vlada neka vrijeme pokaže jesmo li zaista dobili premijera i vladu koji će promijeniti Hrvatsku.