berlin

NAJSLABIJA KARIKA

Posted on : 22-06-2019 | By : admin | In : Žarko Delač: O ČEMU JE RIJEČ

0

piše: Žarko Delač

sabor22Posve je jasno kako je aktualni saborski saziv daleko od priželjkivanog i potrebnog intelektualnog kapaciteta, duhovnog ozračja, moralnog primjera ili etičkog sadržaja.

Potpuno je pri tome nepojmljivo kako pojedini saborski zastupnici niti jednom do sada nisu uzeli riječ, pridonijeli kvalitetnijim raspravama i ugradili svoje i mišljenje svojih birača u neke od saborskih zakona ili odluka.

NEPLAĆENA DEŽURSTVA NA DRŽAVNIM ISPITIMA

Posted on : 03-06-2019 | By : admin | In : Žarko Delač: O ČEMU JE RIJEČ

0

tekst: Marko Jareb

1402-150x150Čuje se u prolazu: „Oni došli na produženu nastavu za maturante iz matematike, a ne znaju zbrojiti dva razlomka. Ljut sam zbog toga. Dao sam im mogućnost korištenja kalkulatora, jer nisam imao vremena s njima to raditi. I ja tek sad uviđam da oni ne znaju elementarnu matematiku“.

Hoće li zbog toga uopće i doći u priliku da mogu izići na državnu maturu?

ŠKOLA ZA ŽIVOT ILI ŽIVOTNA ŠKOLA

Posted on : 28-05-2019 | By : admin | In : Žarko Delač: O ČEMU JE RIJEČ

0

tekst: Žarko Delač
SKOLA-ZA-ZIVOT-U-Varazdinu-nastavnici-obustavili-rad-jer-im-je-ucenik-napao-kolegu-vjeroucitelja_ca_largePrimjer životnog puta i uspjeha kćerke aktualne predsjednice Republike Hrvatske otvara mnoga pitanja vezana uz obrazovnu školsku reformu, obiteljski odgoj i poimanje života adolescenata.

Naime, mediji i društvene mreže prepuni su negativnosti kojima se svakodnevno hrani veliki broj naših sugrađana i osobito mladih koji su jako podložni vanjskim utjecajima.

Golotinja, eskort dame, ljubavi na prvi pogled s tajkunima,

ELEKTRIČNA VOZILA – BUDUĆNOST ILI POMODNI HIT

Posted on : 28-04-2019 | By : admin | In : Žarko Delač: O ČEMU JE RIJEČ

0

piše: Žarko Delač
Download (1)Da svaka medalja ima dvije strane poznato je svima ali to često zanemarujemo u svakodnevnom životu. Stoga smo spremni pojedince osuditi ili glorificirati samo na temelju glasina, novinskih članaka ili danas sveprisutnih društvenih mreža.

Često se znademo zapitati: – Pa zar je moguće da su on ili ona nešto loše napravili, a bili su tako simpatični, elokventni i dragi?!

Slično je i s financijskim potezima, gospodarskim aktivnostima ili

KADA I KAKO

Posted on : 23-04-2019 | By : admin | In : 01 VIJESTI I NOVOSTI, Žarko Delač: O ČEMU JE RIJEČ

0

Hoće li izgradnja dječje bolnice završiti u slijepoj ulici?

piše: Žarko Delač
f5f7306f5d38d531df956d893890252aPrihvaćanje projekta izgradnje dječje nacionalne bolnice možda je nešto najbolje što je aktualna vlada poduzela. Ne samo zbog empatije prema našim najmlađima već i potrebe što je osobito vidljivo pogledamo li kako je jedan trak prometnice u Klaićevoj gdje je smještena dječja bolnica, kontinuirano zauzet.

Objedinjavanjem svih pedijatrijskih odjela te njihovim izmještanjem u predgrađe gdje nema toliko asfalta, betona i buke dodatni su plusevi ove odluke.

PROŠLA SU VREMENA ZA „MAST TRAST AS“

Posted on : 15-04-2019 | By : admin | In : Žarko Delač: O ČEMU JE RIJEČ

1

piše: Žarko Delač
Započela je euforija oko izbora za europarlament  koja će trajati 45 dana. Javljaju se i brojni znani i neznani analitičari, objavljuju predizborne ankete, puštaju slogani Europske unije i efekti dostupnih financijskih poticaja, predstavljaju nikad brojnije liste…

Za očekivati je kako će ovaj napor uroditi i konačnim plodom te će odaziv birača biti veći nego na prethodnim izborima. Jer, unatoč protivljenju brojnih skeptika pa i očiglednim nedostacima političke tvorevine koja se naziva Europska unija, jednostavno nemamo

SLIČICA SA ŠKOJA

Posted on : 07-04-2019 | By : admin | In : Žarko Delač: O ČEMU JE RIJEČ

0

MUC MOLO AKO MOŽEŠ

tekst: Kitana Žižić
karmenZnate Paklinske otoke u blizini Hvara? Možda i ne znate?! Nedavna anketa u nekom našem gradu pokazala ja da su mnogima posve nepoznati. Važnije je pokazivati se na špicama, nositi dizajnersku odjeću, uključiti se u neku stranku, po mogućnosti vodeću, a ne „dangubiti i trošiti uzalud“ vrijeme u potrazi za znanjem. Jer vrijeme, nemilosrdno kakvo jest, nikome neće ponuditi repriznu rolu.

Paklenjaci su neprocjenjivi Raj za sve, koji su imali privilegiju

ZAŠTO SU POLITIČKI INTERESI IZNAD GOSPODARSKIH

Posted on : 17-03-2019 | By : admin | In : Žarko Delač: O ČEMU JE RIJEČ

2

piše: Žarko Delač
cms-image-000000502Igrom slučaja nedavno sam bio u poduzeću Tech – Cut d.o.o. smještenom u dijelu prostora koje je nekada pripadalo industrijskom gigantu Jedinstvu.

Nakon toga se ne mogu oteti dojmu kako i nadalje u Hrvatskoj postoje u prvom redu ljudski potencijali koji nam mogu u praksi garantirati porast industrijske proizvodnje. I to ne bilo kakve već digitalizirane, robotizirane s toliko kvalitetnih proizvoda koje možemo bez problema izvoziti na najzahtjevnija tržišta.

VOLONTIRANJE I ZA POLITIČARE

Posted on : 13-03-2019 | By : admin | In : Žarko Delač: O ČEMU JE RIJEČ

1

Trebaju li političari proći fazu volontiranja?

piše: Žarko Delač
politika_0Veliki interes i borba pojedinaca za ulazak na hrvatsku političku scenu samo je još jedan u nizu dokaza kako u ovom društvenom pozivu prevladava osobni nad društvenim interesom.

Uz materijalnu korist nije zanemariva i zaštita od kaznenih djela ili imunitet, kadroviranje po stranačkoj pripadnosti, provođenje vlastitih ideja i zamisli ili uživanje u nastranom osjećaju važnosti i idolopoklonstva.

OPROSTI IM BOŽE JER NE ZNAJU ŠTO ČINE

Posted on : 09-03-2019 | By : admin | In : Žarko Delač: O ČEMU JE RIJEČ

0

piše: Žarko Delač
pisati-pismo3-150x150Početak Korizme obično vjernici obilježavaju nekom vrstom odricanja tako da se na tom tragu moglo očekivati i kako će se „Dinamo“ odreći dobrih sportskih rezultata.

Suprotno tome, najbolja sportska družina u samostalnoj Hrvatskoj odrekla se neuspjeha, fatalnih golova i sudačkih previda. Pri tome je osnovni razlog njihova uspjeha zajedništvo, požrtvovnost ili bi po zagrebački rekli, dečki su bez obzira na nacionalnost ili vjeru, prava klapa.

EKSTREMIZAM NIJE KLJUČ RAZVOJA SRETNOG DRUŠTVA

Posted on : 21-02-2019 | By : admin | In : Žarko Delač: O ČEMU JE RIJEČ

0

piše: Žarko Delač

x11082341245472294309Posljednjih se godina o ljudskim pravima i slobodama svakodnevno može u medijima ponešto čuti ili pročitati, osnivaju se brojne udruge, pokreti ili ukratko mogli bi zaključiti kako je ova tema postala trend.

Obzirom da mnogi od nas žele biti u trendu bilo da se radi o politici, modi ili društvenim pokretima nije čudno kako i ljudska prava imaju brojne pobornike. Naravno kako u tome nema ništa lošeg ali problem nastaje i u ovom slučaju kad težimo krajnostima

PREDNOST POTREBAMA A NE PRAVIMA

Posted on : 11-02-2019 | By : admin | In : Žarko Delač: O ČEMU JE RIJEČ

1

Jesmo li spremni za nacionalizaciju i jačanje institucija države?

piše: Žarko Delač
udruge_wikiDobro je poznato kako su vrlo često bivši pušači postali okorjeli anti pušači, atesti gorljivi vjernici ili donedavno aktivni komunisti zagovornici kapitalizma.

Upravo su ovi potonji sigurno zgroženi izjavom njemačke kancelarke kako treba nacionalizirati strateška poduzeća. Dakako da u tome vide prijetnju i globalisti i vlasnici multinacionalnih kompanija koji se ponašaju kao država unutar države.

IMA LI TOME KRAJA

Posted on : 29-01-2019 | By : admin | In : Žarko Delač: O ČEMU JE RIJEČ

0

piše: Žarko Delač
Kolektivna-povrsnostNaučeni svakodnevno na crne vijesti oguglali smo pomalo na ljudske patnje i strahote, a kamoli na mučenje životinja ili uništavanje flore.

Stoga vijest o klanju i stavljanje na tržište mesa i mesnih prerađevina bolesnih krava u Poljskoj, ne unosi više u javnosti potreban znak za uzbunu i reakciju.

Uglavnom se  može primijetiti ravnodušnost i čuti komentare poput: „I onako je sve  zagađeno, otrovano!“

UVIJEK JE NETKO DRUGI KRIV

Posted on : 21-01-2019 | By : admin | In : Žarko Delač: O ČEMU JE RIJEČ

1

piše: Žarko Delač
Zagreb/ Rekonstrukcija zagrebačkog rotora još je jednom nametnula pozornost građana u hrvatskoj metropoli na prometne gužve i zastoje.

Pri tome, od odgovornih se traže rješenja i potezi koji će svakodnevne zastoje na cestama smanjiti i to je izgradnja novih mostova, nadvožnjaka, podvožnjaka, integrirani gradski i prigradski promet a čuli smo nedavno ideju gradonačelnika Bandića i o izgradnji tunela kroz Medvednicu.

POZITIVNI EFEKTI SKIJAŠKOGA TJEDNA

Posted on : 07-01-2019 | By : admin | In : Žarko Delač: O ČEMU JE RIJEČ

0

piše: Žarko Delač
61450750Dok nas mediji nisu počeli zasipati informacijama s graničnih prijelazima, nismo bili niti svjesni koliki je broj naših sugrađana sklon skijaškim avanturama.

Tako smo dobili i novu, često upotrebljavanu, krilaticu „hrvatski skijaški tjedan“.

S obzirom na to da se broj skijaša godinama kreće oko ove brojke izgleda kako strast za skijanjem iz godine u godinu raste.