berlin

VIZIJA SLOBODE

Posted on : 09-06-2014 | By : admin | In : Mirko Omrčen: TRN U OKU

0

Vizija slobode u fašističko-nacističkom okviru (Serijal)

piše:Mirko Omrčen
40763_134401006612358_7291228_nFilozof, profesor matematike i fizičar-zapovjednik Ustaške mladeži, koja je stvorena s izričitim ciljem, da se spriječi nacistički utjecaj na hrvatsku mladež, i autor mnogih djela- Ivan Oršanić- rođen u Županji 02.07.1904 godine, u svojoj knjizi “Vizija Slobode“, o Imperijalizmu, kao ishodištu fašizma i nacizma, i hrvatskom nacionalizmu piše, kako narodi kao povijesne pojave, u razvijanju svoje nacionalne osobnosti formuliraju dvije faze: nacionalnu i imperijelističku.

HRVATI OSVIJESTITE SE

Posted on : 28-04-2014 | By : admin | In : Mirko Omrčen: TRN U OKU

0

Crkva se ne izgrađuje fetišom

piše: Mirko Omrčen
60785044-papa-franjo-papa-trg-svetog-petra-vatikan-afp
Tumači se i piše da je današnje društveno uređenje u Hrvatskoj feudalno društveno uređenje, a da su demokratski izabrani pojedinci, demokratski izabrani feudalci.

U takvom uređenju naša zemlja funkcionira na principu podijeljenih lovišta. Konstatira se da svaka hrvatska regija ima svog šerifa i gubernatora ili nekoliko njih, koji kontroliraju ukupni život na tom području.  Napominje se kako se njihova moć temelji na kapitalu, bez obzira na koji način je stečen.

HRVATI DRUGOG REDA

Posted on : 22-04-2014 | By : admin | In : Mirko Omrčen: TRN U OKU

0

Lužički Srbi (Sorbi) različit su narod od balkanskih Srba

-To u BiH nisu Hrvati nego bosanski katolici (Stjepan Mesić)

piše: Mirko Omrčen
Seligsprechung von Alois AndritzkiSrpski intelektualci, nacionalisti i šovinisti idu još i dalje pa tako tvrde da je cjelokupno stanovništvo BiH, pa i Dalmacije, srpskog podrijetla, da su to sve Srbi muslimanske i katoličke vjere.

Za te sulude ideje svakako je zaslužno djelo DAI,  K. Porfirogeneta napisano oko 950 godine.

To djelo u mnogome je pridonijelo razvijanju ideje velikosrpstva, ideje o sve Srbima na ovim prostorima,

PROJEKT ZLA

Posted on : 14-04-2014 | By : admin | In : Mirko Omrčen: TRN U OKU

3

Društvo u kojem caruje očevidno zlo

Piše: Mirko Omrčen
Das-BöseRezultat ideje o odabranim pojedincima, odnosno obiteljima koje će upravljati kompletnim životom zemlje je da je naša zemlja danas umrežena u strukturu mafije i organiziranog kriminala.

Ta ideja omogućila je da organizirana grupacija međusobno povezanih pojedinaca, koji imaju svoju strategiju, sredstva i izvršitelje, utječu na političke, financijske i ekonomske događaje u cijeloj našoj zajednici, da praktički odlučuju o svemu.

TKO VLADA HRVATSKOM

Posted on : 01-04-2014 | By : admin | In : Mirko Omrčen: TRN U OKU

5

Svaka država ima svoju mafiju, a naša mafija ima svoju državu

piše: Mirko Omrčen
mafiaHrvatska država je u potpunosti pod kontrolom mafije i to šest snažnih mafija te tri lobija koji su aktivni; koji upravljaju kompletnim životom zemlje. Dakle, njegovim političkim, društvenim, financijskim i kulturnim segmentima. Vjersko-moralni segment sve to nezainteresirano promatra i šuti …

Ovih šest mafija stvoreno je na temelju ideje o

IZMEĐU KATASTROFE I TRAGEDIJE

Posted on : 21-03-2014 | By : admin | In : Mirko Omrčen: TRN U OKU

6

piše: Mirko Omrčen
Profile_d0d3547c-77d4-496a-bc61-42709672d8fdHrvatska je kriminalna država i leglo svakojakih pljačkaša. U Hrvatskoj se čine nečasna djela, a takva djela rezultat su sprege kriminala i politike. Posebna je sprega u Ministarstvu unutarnjih poslova, Ministarstvu obrane Republike Hrvatske i u sudstvu.

Ta i takva djela učinili su od naše zemlje propalu zemlju i društvo bez budućnosti. Tome je tako iz više razloga, a jedan od njih je izostanak

OPASNO GUBLJENJE VREMENA

Posted on : 10-03-2014 | By : admin | In : Mirko Omrčen: TRN U OKU

0

Piše: Mirko Omrčen
img_rad_4U svim svojim sferama Hrvatska je bolesna. Bolesno je društvo, ekonomija, gospodarstvo…

Kako ju liječiti i izliječiti?

Bez ispravne dijagnoze nema ispravnog liječenja.

Da bi Hrvatska ozdravila prije svega treba uspostaviti društveni poredak siguran od šokova i kriza, a za to je potreban Ustav koji

PODMUKLI NAUM

Posted on : 26-02-2014 | By : admin | In : Mirko Omrčen: TRN U OKU

0

Tomica Karamarko …nova snaga za tajkune

piše: Mirko Omrčen
Zagreb, 24.10.2013 - Prosvjed radnika velesajma ispred skupstine bzog odluke da dio holdinga da u koncesijuZapadni kapitalizam već za rušenja Berlinskog zida našao se pred pitanjem i krucijalnim problemom opstati ili propasti. Nadolazeća recesija, a s njome i nezaposlenost tražili su nova rješenja, nove izlaze.

Nova rješenja i izlaz je neoliberalizam i njegova ideja “slobodnog tržišta“ koja podrazumijeva i ideju privatizacije. Ta veoma opasna ideja postala je privlačna i hrvatskim komunističkim elitama i udbo-

NOVE METLE (NE) METU BOLJE

Posted on : 17-02-2014 | By : admin | In : Mirko Omrčen: TRN U OKU

1

Pobjedu uvijek nose ili komiti iz SDP-a ili oni iz HDZ-a

piše: Mirko Omrčen
metlaIstinskom demokracijom uspostavlja se pravda, ostvaruje mir i jednakost, unaprjeđuje  opća dobrobit,  čuva se blagoslov slobode.

Revolucijom hrvatskog naroda u devedesetim godinama prošlog stoljeća, pa sve do danas, demokracija nije rođena, nije uspostavljen novi tip društvenog poretka, demokratsko državno ustrojstvo utemeljeno na shvaćanju i uzajamnim pravima i

MUKE PO DESNICI

Posted on : 07-02-2014 | By : admin | In : Mirko Omrčen: TRN U OKU

0

Što znači imati hrabrosti i kako ju steći

Piše: Mirko Omrčen
DLF61087Hrvatska je neuspjela priča, jedna tužna priča, jer to nije zemlja napretka, solidarnosti, pravde, pravednosti i humanosti. Sve to nije, jer nije zemlja slobode. Vrijednosti su izdane, a očekivanja iznevjerena.

Borbom za slobodu cilj nije postignut i time borba ne smije stati, prestati. S njom treba nastaviti dok se cilj ne ostvari. Primarni cilj danas jest rušenje nasađene diktature i uspostava istinske demokracije.

DOMOLJUBLJE NA RASKRSNICI

Posted on : 28-01-2014 | By : admin | In : Mirko Omrčen: TRN U OKU

0

Imamo diktaturu zato što smo glupi

piše: Mirko Omrčen
0,,17287021_303,00Sloboda se ne može ostvariti ako nema živahnosti, promjenljivosti, snažnosti i intenzivnosti djelovanja najizobraženijih slojeva jednog društva. Nema ostvarenja potpune slobode jednog naroda ako zakaže njegova inteligencija, kako ona na političkom, tako i ona na kulturnom, socijalno-ekonomskom i vjersko-moralnom polju.

Sam narod nije dovoljan

Sam narod koliko god bio odlučan, hrabar, borben i svjestan bez

ZOVI SAMO ZOVI

Posted on : 21-01-2014 | By : admin | In : Mirko Omrčen: TRN U OKU

1

Svi prevrati prije nego počnu su najobičnije maštarije, onda postanu povijesna nužnost. (David Mitchell)

piše: Mirko Omrčen
20070116034200hrvati_srbi_tucnjava_australian_open_melbourne_kickGrađanin je u Hrvatskoj kontroliran, a građani pod čvrstom rukom države, odnosno moćnika. Ustavni mehanizmi ne štite pojedinca i građane od zlouporabe moći i vlasti. Može se konstatirati da je zemlja bez ustava, jer bit pojma ustavnosti je u ograničavanju najviše vlasti u državi, a to u našoj zemlji nije praksa.

U Hrvatskoj se ne poštuju osnovna i prirodna prava od strane vlasti, odnosno naših ničim neograničenih vladara. Pravo na pravo polaže samo “elita“ ili “avangarda“ da vlada. Sloboda građana

REVOLUCIJA (NI)JE SOLUCIJA

Posted on : 10-01-2014 | By : admin | In : Mirko Omrčen: TRN U OKU

2

piše: Mirko Omrčen
pesnicaMi Hrvati znademo i to da u politici ne koriste ništa suze i molitve, nego da tu treba žive, organizirane snage, da tu treba stalne nepopustljive volje, mnogo iskustva i razboritosti, a do potrebe i čvrstih željeznih mišica.  ( Stjepan Radić)

Stjepan Radić dokazao je svojom smrću da mirotvorstvo pod svaku cijenu, popuštanje i kulturno prosvjećivanje nisu dovoljno oružje da jedan narod postigne i ostvari potpunu i istinsku slobodu. On je na kraju shvatio da je za to potrebna borba, da je

SLIJEDE LI POTRESI

Posted on : 23-12-2013 | By : admin | In : Mirko Omrčen: TRN U OKU

0

Gdje ne ide pravnim putem, tu ide nepravnim putem (Ante Starčević)

piše: Mirko Omrčen
revolution_wallpaper___by_jeevayPropalu i uništenu hrvatsku državu danas karakterizira sve lošiji životni standard, konstantna visoka nezaposlenost, za koju je premijer obećao naći rješenje konstatirajući jednom da će se trendovi nezaposlenosti drastično na bolje promijeniti početkom 2014.  godine, te siromaštvo, odnosno visoki porast subjektivnog siromaštva gdje istraživanja pokazuju da se zbog visoke nezaposlenosti i sniženja realnih nadnica preko 80% stanovništva u našoj zemlji smatra siromašnim.

TRENUTAK ZA USTAVNU REVOLUCIJU

Posted on : 13-12-2013 | By : admin | In : Mirko Omrčen: TRN U OKU

0

Po pitanju ustava hrvatski narod je prevaren

piše: Mirko Omrčen
sloboda-liberte-francuska-pozadineHrvatski narod vodio je borbu, borio se i zalagao i za „ustavnu državu“ kao krajnji ideal. Borio se za društvo slobodnih tumača ustava, gdje će građani poznavati ustavne odredbe i svjesno na njima temeljiti svoje svakodnevne poslove i odnose.

Da ima ustav koji će djelotvorno  i u cijelosti uređivati odvijanje političkih procesa i djelovanje državne vlasti, gdje vlast neće biti koncentrirana u istim rukama, bilo jednoga, bilo nekolicine.