berlin

NOVA UPRAVA U HKZ STUTTGART

Posted on : 20-12-2011 | By : admin | In : 01 VIJESTI I NOVOSTI

1

piše: Josip Mayer
Stuttgart/
U prostorijama HKM, Hrvatska kulturna zajednica u Stuttgartu održala je svoju redovnu godišnju skupštinu. Na skupštini je izmjenjen statut Zajednice i izabrana nova uprava.

Dosadašnji tajnik Zajednice, Zrinko Jurić novi je predsjednik, koji vjeruje da će se Zajednica novim sadržajima rada i djelovanja uspjeti održati.

Cijela uprava je znatno je pomlađena. Dosadašnji predsjednik Petar Hinić u svome oproštajnom govoru naglasio je kako je podmlađena Zajednica sada bliže svome davnom cilju …osnivanju „Hrvatskog doma“ u kojemu bi se okupili svi aktivni Hrvati u Stuttgartu.

Nakon izbora upriličeno je prigodno božićno slavlje.

Comments (1)

Naš poznati novinar i kniževnik gospodin.. Ivan Ott..
koji je također bio prisutan.. na Saboru HKZ-Stuttgart.
Podsjetio je na sljedeće..iz njegovih iskustva ali i sam imam tu neka sjećanja..što se tiče nekadašnjih hrvatskih domova..udruge su često prilazile sa minusima u riznici..za razliku od HKZ..koja je momentalno smještena u prostorijama HKM..

Osobno ne smljam u novo vodstvo..već pozdravljam i veseli me i samoga da su stigli u toliko velikom broju..ono će sigurno naći najbolje riješenje..kako riješavati iduće izazove.

Ali dok već ovo pišem.. motaju mi se neke kuglice po glavi..Nebi li jedna veća zgrada poput.. „Hrvatskog Kulturnog i Sportskog Centra“ riješila više muha od jednom..u kojoj bi se smjestilo više hrvatskih udruga..zajednica i klubova.
S time bi se zgradu.. lakše uzdržavalo..i u smislu dežurstva..i u smislu plaćanja režija..došlo bi do više zajedničkih aktivnosti..druženja i mnogo čega drugoga..kulturnoga i sportskoga..
Ovo su tek moja razmišljanja..mogla bi to biti i stvarnost..za neka nova iduća vremena.

Čestit Božić i Sretnu Novu 2012. godinu svima

Write a comment