berlin

TUMAČI I PREVODITELJI NUDE POMOĆ

Posted on : 20-03-2020 | By : admin | In : 01 VIJESTI I NOVOSTI

0

Udruga STIP – Sudski tumači i prevoditelji i njezini članovi u novonastaloj situaciji sa širenjem zaraze koronavirusom, odlučili su pomoći zajednici i svim građanima kojima je to potrebno besplatnom uslugom pismenih prijevoda liječničke dokumentacije i usmenog prijevoda putem telefona.

Naime, u slučaju zdravstvenih poteškoća u kojima je teško kako zaraženoj osobi, tako svim članovima obitelji, u trenutku kada su i izvori prihoda obitelji dovedeni u pitanje, možemo svojim doprinosom i društveno odgovornim ponašanjem pomoći zajednici.

Udruga broji preko 50 članova, prevoditelja za različite jezike, kojima je također otkazan veliki broj angažmana na kongresima i sastancima, te i sami znaju što znači ostati bez planirane zarade. S druge strane, znaju da je obiteljima čiji je član izravno pogođen ovom zarazom ipak najteže. Stoga, u želji da pomognemo, pozivamo ove obitelji da nam se jave.

Možda je član vaše obitelji hospitaliziran ili u izolaciji, a potrebno je poslati liječničku dokumentaciju ili obavijest poslodavcu u drugu zemlju. Možda je ostao u izolaciji u nekoj drugoj zemlji pa obitelj želi stupiti u kontakt s liječnikom, ili možda poznajete stranca koji je zaražen koronavirusom ili je u izolaciji u Hrvatskoj, a ne poznaje hrvatski jezik te ima potrebu razgovarati s liječnikom.

Mnogobrojne su situacije u kojima je potreban prevoditelj u kriznim situacijama. Naši su članovi profesionalni prevoditelji, stručnjaci s dugogodišnjim iskustvom, ali prije svega ljudi, očevi i majke, kćeri i sinovi, braća i sestre, te je ovo način na koji žele dati svoj doprinos zajednici i odvojiti svoje vrijeme dok smo ionako svi primorani izbjegavati izlaske i kontakte. Molimo vas da prenesete ovu informaciju svima koji bi mogli imati takve potrebe.

Našu pomoć možete zatražiti telefonski i putem e-maila te vam niže ostavljamo kontakt koordinatora za Istarsku i Primorsko-goransku županiju:

Nicoletta Balija, nicoletta.balija@gmail.com, 098/942 6580 (prevoditeljica za talijanski i engleski jezik)

Mihaela Užar, mihaela.uzar@gmail.com, 097/729 8036 (stalni sudski tumač za njemački i slovenski jezik)

https://stiprijeka.com/ 

Iz Udruge napominju: – U slučaju pojačanog interesa moguće je nešto duže čekanje pisanih prijevoda.

Write a comment