berlin

KONFERENCIJA NA TEMU „ŽENE KAO POKRETAČI PROMJENA“

Posted on : 22-02-2020 | By : admin | In : 01 VIJESTI I NOVOSTI

2

Mreža-hrvatskih-žena-1-300x169Zagreb/ U prostorima Hrvatske matice iseljenika, na adresi Trg Stjepana Radića 3, bit će u petak 6. ožujka s početkom u 08:30 sati, održana jednodnevna konferencija na temu „Žene kao pokretači promjena“ koju u tematskom okviru  i uz moto „Napredak žena. Napredak Ekonomije. Ostvari potencijal!„, treću godinu za redom organizira Mreža hrvatskih žena.

Na konferenciji će se održati niz predavanja i panela o položaju i uspjehu žena u Hrvatskoj i diljem svijeta u politici, poduzetništvu, menadžmentu, znanosti, kulturi, umjetnosti,i humanitarnom radu. Konferenciji će nazočiti brojni uglednici i aktivne i gospodarski, politički i društveno angažirane i nagrađivane žene s raznih strana svijeta.

Na samom kraju konferencije bit će otvorena i izložba slika Ankice Karačić,  akademske slikarice koje živi i radi u Iserlohnu u Njemačkoj, inače jedne od ovogodišnjih dobitnica nagrade „Utjecajne hrvatske žene 2o20“.

Naime, ova konferencija održava se pred  Međunarodni dan žena ali i uoči svečane dodjele nagrade „Utjecajne hrvatske žene“ i „Buduće liderice“ koju Mreža hrvatskih žena organizira u subotu 7. ožujka u hotelu The Westin Zagreb.

Nagradu će ove godine dobiti 23 žene iz sedam država. Iz Njemačke: Ankica Karačić, Katarina Pejić i Sonja Breljak. Iz Kanade: Liliana Canadić, Debbie Ćosić Ana Ganza. Iz Hrvatske: dr. Suzana Hlatki-MatijevićGoranka HorjanVedrana Jelušić Kašić, prof. dr. sc. Antoinette Kaić-Rak, Silvija Kolar, dr. sc. Rozelindra Čož-RakovićMirjana Marčinko-ŠmitViktorija Matin,  Martina Peranović i Marina Aleksandra Rukavina. Potom iz USA: Tommi MischellAne Stražičić-RodriguezHeidi Wohlfahrt Granić i  Elizabeta Kera te  i Lucija Veličan, Austrija i Patricia Avila Kuljiš, Bolivia. Nagradu Buduća liderica dobit će Isabella Grandić, Kanada.

SAD

 

Comments (2)

Slijedi i moja čestitka,uz zaslužene nagrada, radno vrijednim gore imenovanim ženama.Znadu one dobro od navedenoga, što hoće,za bolju budućnost i što žele.

Čestitam još jednom na ovoj prestižnoj nagradi.

Write a comment