berlin

IMA LI TO LOGIKE

Posted on : 09-01-2020 | By : admin | In : 11 CRTICE IZ ŽIVOTA

1

tekst: Marko Jareb
pitamProfesori se potpisuju u školi na poslu isto kao i u javnoj upravi samo što neki u javnoj upravi dođu na posao i sa sat zakašnjenja i nikome ništa. Onda svaki profesor mora u e-dnevnik upisati svoj sat i potpisati se.

Ako neki profesor ne dođe na vrijeme to se odmah vidi jer ga čekaju učenici. A tko čeka službenike u javnoj upravi? Stranke koje čekaju na rješenja svojih predmeta do unedogled.

Koliko je kod javnih službenika prisunta konstrukcija, a koliko opstrukcija u rješavanju predmeta strankama? Svakako ima i jednoga i drugoga. Stranke javne službenike mogu čekati ispred ureda duži vremenski period, a učenici u razredu ne smiju biti bez nadzora.

Je li besmisleno što se profesori potpisuju o dolasku na posao i odlasku s posla kao i javni službenici? Sigurno profesori u školi ne rade manje od javnih službenika, ali su im manje plaće, a o Božićnicama da ne govorimo, naročito u županijskim službama čije su Božićnice čak i veće nego li kod nekih privatnih poslodavaca.

Županije su osnivači srednjih škola, a gradovi i općine osnovnih. Profesorima Božićnice daje Ministarstvo obrazovanja odnosno država, a gradovima i općinama lokalna uprava i samouprava, a visinu istih oni određuju sami.

Ima li u tome ikakve logike? I jedni i drugi se financiraju iz poreza i prireza.

 

Comments (1)

Ima li i to logike,sami se uvjerite,negdje sam pročitao pod naslovom.”Umjesto za katedrom, dio nastavnika – na skijanju”: ‚Ima onih koji su odjednom prijavili bolovanje..

Write a comment