berlin

DOLAZI „ZALJUBLJENA VJEŠTICA“

Posted on : 13-07-2019 | By : admin | In : 01 VIJESTI I NOVOSTI

0

prilog: Sonja Breljak
66500173_10217233828912124_1240884376154144768_nBerlin
/ Ljetna je pauza, djeca imaju školsko ferije pa su brojne hrvatske obitelji koje žive i rade u Berlinu, na odmoru u rodnom kraju ili kraju njihovih roditelja.

Za to vrijeme, ljetna je pauza i u radu društava i udruženja koja okupljaju Hrvate. Nije ih previše ostalo, nove generacije, one rođene i odrasle Berlinu, teško se odlučuju uključiti u rad i organiziranje, u volontiranje koje traži i vremena i snage. No, vrijedi uvijek iznova pokušati animirati ih, tražiti što ih zanima i uključivati djecu i mlade u aktivnosti društava.

Predsjednica Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice Berlin, Karmen Meić, već sad u ljetno vrijeme planira jesenji program koji bi bio zanimljiv i mlađima.

Tako će  u petak, 13. rujna u Hrvatskoj zajednici Berlin biti promovirana dječja knjiga naslova „Zaljubljena vještica“. 

Ovu lijepu priču sretnog završetka ispričat će njena autorica Senka Dodik.

Priča „Zaljubljena vještica“ Šibenčanke Senke Dodig, diplomirane ekonomistkinje i  ravnateljice Turističko – ugostiteljske škole u Šibeniku, ali i spisateljice koja piše pjesme, priče, romane i mjuzikle eza djecu, nedavno je promovirana u Šibeniku.

„Zaljubljena vještica“  je priča o dvije sestre vještice, obje zaljubljene u mladića Sana kojeg su otele. Sano međutim voli Riu pa ga druga vještica Rua odluči otrovati. On osujeti njezinu namjeru i ubojiti napitak na prevaru ulije Rui. Spreman je zauvijek ostati Riin zarobljenik jer ju voli. Ta njegova žrtva poništava njezine vještičje moći i ona postaje obična žena. Ožene se i dobiju dvije djevojčice.

Poanta priče je upravo to, da ljubav može biti tako jaka da poništi i vještičje moći“, kaže njena autorica.

Dakle, na jesen nam u Berlin dolazi „Zaljubljena vještica“

Iz Hrvatske zajednice Berlin poručuju roditeljima da pribilježe već sad ovaj datum i dovedu djecu na ovu zanimljivu promociju 13. rujna.

Hrvatska kulturno umjetnička i sportska zajednica Berlin je na adresi Karl-Marx-Str. 204-206, Berlin-Neukölln.

 

 

 

Write a comment