berlin

„PROŽETA TOBOM“ PRED PUBLIKOM

Posted on : 18-05-2019 | By : admin | In : 01 VIJESTI I NOVOSTI

0

Promocija knjige Anđelke Korčulanić „Prožeta tobom“

 naslovnica PROŽETA TOBOMvelikaSplit/ U splitskoj Gradskoj knjižnici Marka Marulića 22. svibnja s početkom u 18:30 sati bit će promovirana zbirka pjesama splitske pjesnikinje i suradnice portala Hrvatski glas Berlin Anđelke Korčulanić naslova „Prožeta tobom“.

Nakladnik je Hrvatsko književno društvo (HKD) Rijeka, urednik Valerio Orlić, a recenzentica Darija Žilić, koji će knjigu i promovirati. Stihove će kazivati: Nada Kovačević, Damir Trogrlić–Was i Valerio Orlić, glazbena pratnja bit će gitarist Damir Mimica a moderatorica Marica Žanetić Malenica.

Anđelka Korčulanić članica je Hrvatskog književnog društva Rijeka, Društva hrvatskih književnika i ULKU „Vlaho Bukovac“ Split. Piše poeziju za odrasle i djecu te kratke priče, a nedavno je napisala i svoj prvi roman. Do sada je izdala četiri poetske zbirke: „Stih u boji mora“ (Naklada Bošković, Split, 2012.), „Stope u pijesku vremena“ (HKD Rijeka, 2014.), „Na vihoru ljubavi“ (HKD Rijeka, 2015.) te „Bit će ti žao“ (HKD Rijeka, 2017.). Zastupljena je u više od stotinu zbornika u Hrvatskoj, Sloveniji, BiH, Crnoj Gori, Srbiji i Makedoniji. Pjesme su joj prevedene na slovenski, makedonski, bugarski i rumunjski jezik. Uvrštena je u antologiju „More mora“ (2014.) i bugarsku antologiju „Balkanski glasovi“ (2016.) Sudionica je brojnih poetskih događanja i festivala te dobitnica mnogih nagrada i pohvala.

Našoj dragoj suradnici i izvrsnoj pjesnikinji, Anđekli Korčulanić, Hrvatski glas Berlin želi uspješnu promociju i još puno takvih sretnih događaja.

Write a comment