berlin

VINOGRADI ZOVU

Posted on : 05-06-2018 | By : admin | In : 01 VIJESTI I NOVOSTI

4

piše: Slavica Jurčić
foto: Sonja Breljak
216Brodski Stupnik/ Moja ljubav prema prirodi i vinogradu je kao prvoga dana. Moj suprug i njegova obitelj njegovali su vrlo istrajno tradiciju vinogradarstva.

Svake godine šaljemo uzorke vina na ocjenjivane i ponosni smo na zlata i srebra koja smo osvojili u Bukovlju, povodom obilježavanja dana Sv.Vinka.

Prvu zlatnu diplomu za naš Syrah dobili smo upravo u Bukovlju, u kategoriji crvenih vina. Također smo osvojili i zlatnu diplomu za Graševinu u kategoriji mladih bijelih vina.

Susjedna općina Oriovac već 20 godina održava manifestaciju Oriovita koja je poznata kao međunarodna manifestacija ocjenjivanja vina.

Mi smo se također odazvali i predali vina Syrah i Graševinu koju smo čuvali i njegovali u svojem podrumu.

Udruga vinogradara i voćara iz Oriovca njeguje tradiciju i održava razne aktivnosti i edukaciju svojih članova koji su i ove godine veseli i aktivni u radu.

img081Ove godine pri dolasku u Oriovac na predaju vina za ocjenjivanje srećem Mariju Milašin iz savjetodavne službe koja mi je i FB prijateljica i uz kratak razgovor dolazimo na ideju da se pohvalimo i pozovemo sve vinoljupce iz Berlina i Slavonskog Broda da posjete ovu manifestaciju.

Svake godine uz Oriovitu općina organizira i Fišijadu i degustaciju vina. Glazbeni gosti ove lijepe proslave su tamburaški sastav „Gazde“. Ulaz je besplatan.

Ovo, i ovim putem to najavljujem i pozivam  sve ljude dobre volje na obilježavanje Oriovite u općini Oriovac,  u subotu 9.6.2018.godine od 16 sati.

Bit će to lijepo druženje i lijep dan!

Comments (4)

Syrah obitelji Jurčić jedno je od najboljih vina koje sam probala, a dolazim iz vinske prijestolnice, Kutjeva.

Čestitke za osvojeno srebro od srca i vjera u nase sinove u koje smo kroz zivot utkali tradiciju sa majcinskom ljubavlju !
Veliki zagrljaj mojim dragim ljudima !
Na Orioviti zelim Vam ugodan provod !
Srdacan pozdrav

Draga Barice hvala vam od srca!!!
Ove godine sam ja po prvi puta predala vino na Oriovitu i osvojila sam srebro tj.srebrnu diplomu za vino Syrah.Ponosna sam na naš rad i nadam se da če moji sinovi nastaviti tradiciju.

Srdacan pozdrav nasim Vigradima i mom Zavicaju
iz Bad Bayesoiena, Njemacka !

Stigla jesen, zora svice Vinogradi zreli.
Dodi milo ti u berbu samnom grozde beri.
Ne mogu ti milo doci grozde ne znam brati,
a i ovo nase selo u stopu me prati.
Dodi milo ja cu tebe nauciti kako
brati grozde i po noci da ne vidi svatko.
Stigla jesen milo moje berem grozde svoje.
Vino cemo milo moje piti obadvoje.
Malo piti, puno se ljubiti
i zajedno tako ostariti !

Barica Sljivaric Buttel

Write a comment