berlin

BRANDING HRVATSKE U OZLJU

Posted on : 12-04-2018 | By : admin | In : 01 VIJESTI I NOVOSTI

1

Konferencija koja nas ne dijeli već spaja

Iz priopćenja organizatora

maxresdefaultReci ima li, onako, od oka, u Hrvatskoj, išta dobroga? Da malo viruješ, našem čoviku, ne postoji što Hrvati ne mogu“ – tako bi vjerojatno glasio prepjev popularnog Gibonnijeva hita kad bi ga aranžirali za himnu Branding Hrvatske konferencije, koja se ove godine održava od 20-22. travnja u Dvorcu Zrinskih i Frankopana u Ozlju.

Riječ je o jednom od najznačajnijih nacionalnih projekata u Hrvatskoj uopće, a ove godine konferencija iz brendiranja nacije i javne, kulturne i znanstvene diplomacije bavit će se prvenstveno pitanjem – opstanka.

Da, točno ste pročitali. Inicijator i direktor konferencije Petar Ćurić, povratnik iz Engleske, veli da, dok su nam 1990-te prošle u ratu za hrvatski teritorij, samostalnost i nezavisnost, današnji je „mir“ također opasan jer polako ali sigurno izumiremo kao narod. A, ono malo što nas ima dijeli se po… a po čemu se još nismo podijelili?

„Krcate su nam novine politike, a nitko ne govori o državništvu. TV dnevnici bruje o uhljebima, ali spominje li itko lidere? Trebaju nam inicijative koje nas spajaju, a ne razdvajaju!“ – veli Ćurić.

I doista, na Branding Hrvatske konferenciji izlagati će neki od najuspješnijih hrvatskih povratnika, useljenika, a možda i budućih povratnika. U suradnji sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Hrvatskom maticom iseljenika, Hrvatskom gospodarskom komorom, Karlovačkom županijom – te ove godine pod posebnim pokroviteljstvom Grada Ozlja – projekt kojemu mediji otvoreno tepaju kao „najboljoj konferenciji u Hrvatskoj u posljednjih 20 godina“ fascinantan je po mnogočemu.

Prije svega po profilu predavača. Za nas rijetko viđena koncentracija hrvatske pameti i izvrsnosti na jednome mjestu: Davor Pavuna, Martina Filjak, Andrija Čolak, Miroslav Vrankić, Goran Bandov, Marija Selak, Zdenka Weber, Anja Bauer, Nino Raspudić, Višnja Starešina i drugi. Zatim, po istaknutim pojedincima s neospornim financijskim utjecajem: Plinio Cuccurin jedan je od 10 najbogatijih Hrvata po Forbesu, „kralj nafte“ Tomislav Antunović jedan od najuspješnijih bosanskih Hrvata. Tu su i rođeni Ozaljčanin, mladi operni pjevač Leon Košavić koji je nedavno debitirao u Kraljevskoj operi u Londonu, te globalna super-zvijezda Stjepan Hauser (2CELLOS) koji će na konferenciji sudjelovati putem video-linka.

Ipak, najveća posebnost konferencije je u interaktivnoj komunikaciji predavača s polaznicima (gleda se izbjeći pretjerana ‚akademičnost‘  te u opuštenoj, neformalnoj atmosferi postavljati pitanja i otvarati dijalog). Dijalog – divne li riječi. Srećom, takav im je princip rada i ostvariv jer sudjeluje ograničeni broj polaznika, u cilju kreiranja atmosfere maksimalnog povjerenja, slobodnog protoka misli te nesmetane izmjene informacija, a svi potencijalni polaznici ulaze u proces pred-selekcije.

GOSTI-PREDAVAČI:

Prof. dr. Davor Pavuna (Tesla World Foundation), fizičar, izumitelj, profesor na Institutu u Lauseanni. Bivši savjetnik američkog predsjednika Obame za energetiku.

Prof. dr. Goran Bandov, prodekan Visoke škole međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjold, pravnik, politolog, stručnjak za međunarodne odnose i međunarodno javno pravo. Povratnik iz Njemačke.

Ashley Colburn, američka stručnjakinja za destinacijski menadžment, producentica i TV-personality. Za serijal „WOW Croatia!” nagrađena „Zlatnom penkalom“ Hrvatske turističke zajednice i američkom televizijskom nagradom EMMY. Živi u Kaliforniji.

Anja Bauer Minkara, vlasnica tvrtke Fabular, jedine specijalizirane agencije za branding u regiji. 14 godina vodila agenciju Brandoctor u partnerstvu s Bruketom i Žinićem. Uvrštena u „Hall of Fame“ brand konzultante. Povratnica iz Engleske.

Plinio Cuccurin, pravnik, menadžer i poduzetnik, jedan od 10 najbogatijih Hrvata po Forbesu i suvlasnik Adris grupe. Rodne Bale uzdigao na visoku razvojnu razinu i smatra se mecenom ovog mjesta jer je puno učinio za boljitak građana i zajednice.

 Tomislav Antunović, „kralj nafte“, hotelijer i jedan od najuspješnijih bosanskih Hrvata. Otvorio prvu privatnu benzinsku crpku u bivšoj Jugoslaviji (1987). Proglašavan za najboljeg menadžera u Hrvatskoj i BiH.

 Andrija Čolak, vlasnik najuspješnije hrvatske franšize u svijetu Surf’n’Fries i dio tima izumitelja pametnog kišobrana KISHA. Proglašen „Mladom nadom“ International Franchise Association-a, najveće udruge franšizera na svijetu. Povratnik iz Kanade.

 Prof. dr. Miroslav Vrankić, izumitelj „čitača misli“ i jedan od rijetkih Hrvata na „Europe 100 Outstanding Innovators“. Proglašen Ponosom Hrvatske za 2016 g.

 Martina Filjak, najbolja i najnagrađivanija hrvatska pijanistica u svijetu. Odlikovana Redom Hrvatskog pletera za postignuća u glazbi. Živi u Njemačkoj.

 Doc. dr. Marija Selak, društvena komentatorica, sveučilišna profesorica i perjanica emisije Peti dan Hrvatske radiotelevizije. Živi u Zagrebu.

 Petar Ćurić, menadžer u kulturi, pokretač i producent inicijative ‚Branding Hrvatske u svijetu‘ konferencije iz brendiranja nacije i javne, kulturne i znanstvene diplomacije. Dobitnik je više nagrada i priznanja. Povratnik iz Engleske.

I mnogi drugi…

Comments (1)

INICIJATIVA ZA INICIJATIVE!

Tekst:Josip Mayer
Javljam se na ovaj način čitajući dva teksta tekst pod naslovom. Jedan od HGB…pod naslovom. „Konferencija koja nas ne dijeli već spaja.

Drugi tekst je iz CroExspress-a.Pod naslovom“Trebaju nam inicijative koje nas spajaju a ne razdvajaju“ Reci ima li, onako, od oka, u Hrvatskoj, išta dobroga? Da malo viruješ, našem čoviku, ne postoji što Hrvati ne mogu“ – tako bi vjerojatno glasio prepjev popularnog Gibonnijeva hita kad bi ga aranžirali za himnu

Jedna takva održat će se od 20. do 22. travnja u Ozlju.Ni sam ne znam kako drugačije se uključiti u društvo incijatora.

Kako organizatori navode, ‚riječ je o jednom od najznačajnijih nacionalnih projekata u Hrvatskoj uopće, a ove godine konferencija iz brendiranja nacije i javne, kulturne i znanstvene diplomacije bavit će se prvenstveno pitanjem – opstanka‘.

Inače je za pozdraviti svaku dobronamjernu inicijativu koja bi nas,ovaj puta dugoročno spojila.Čestitka organizatorima i cijeloj ekipi.

Moja incujativa bi bila.Treba nam više govoriti i raditi na političkoj kulturi,sustavnog suzbijanja,korupcije i ratnog profiterstva. Nego o povratku i useljivanju.Upravo ono je najteže i najveće breme tereta hrvatskog društva i gospodarstva.Koje ne samo da nas razdvaja već i uništava budućnost generacija koje nas prate te su pred nama.

Kada se korupcija smanji na najniži nivo što je moguće.Bit ćemo jedni među prvim europskim i svjetskim naprednim zemljama.

Hrvatski građani će dobiti više povjerenja u državni sustav.Kada se to proširi kroz razne medije,HR-HTV,tisak.Bit će ulaganja, povratka,useljivanja i dodatnih zajedničkih druženja.Sve drugo nas samo još više zamara.

Write a comment