berlin

LJUBAVNA

Posted on : 12-10-2017 | By : admin | In : Julijana Marinkovik

0

Julijana Marinkovik
x10035204405131528364Pretvorila sam ljubav
u zlatni prah
i rasprsnula sam je
niz sve univerzume
u obliku prašine
Sada samo otvori usta
i diši atome
kroz eter
I pjevaj,
ne trebaju ti note,

KANTUS PLANUS
u ime prašine.

.

ЉУБОВНА

Ја претворив љубовта
во златен прав
и ја распрснав
низ сите универзуми
во вид на прашина
Сега само отвори ја
устата
и вдиши ги атомите
низ воздухот

И пеј,
не ти требаат ноти
kantus planus,
во име на прашинатa

.

NGA DASHURIA

E shndërova dashurinë
në pluhër ari
dhe e shkunda
në gjithë univerzumin
ashtu si pluhër
Tani vetëm merr
frymë
e thithi atomet
në ajr
E këndo
nuk të duhen nota,

kantus planus
në emër të dashurisë

na albanski preveo: Mersel Bilailli

Write a comment