berlin

GLAZBENI POVRATAK KORIJENIMA

Posted on : 12-09-2017 | By : admin | In : 01 VIJESTI I NOVOSTI

0

martinaBerlin-Zagreb/ Izvrsna mlada autorica i vokalistica, Martina Reiter, nakon završenog studija na Jazz institutu u Berlinu, pjesmom se vraća u rodni Zagreb i predstavlja svoj autorski prvijenac „Pjesma koja vodi u tvoj san“.

Autorica glazbe, teksta i aranžmana je Martina Reiter.  Snimanje i miks su uradili: Luka Grubišić-Čabo, Soundbrick studio, Zagreb. A obradu i mastering: Barry Gardner, Safe and Sound Mastering, London.

„Pjesma koja vodi u tvoj san“ spoj je raznovrsnih glazbenih i životnih iskustava, kojima glazbenica Martina Reiter (izgovor: Rajter) najavljuje početak svoje autorske pustolovine. Riječ je o svojevrsnom vraćanju autorice njezinim korijenima i rodnome Zagrebu. Narodna japanska poslovica, koja glasi: Ako noću ne možeš zaspati, znači da si budan u nečijem snu, inspirirala je autoricu za ovu prelijepu autorsku baladu.

Martina se prisjetila kako je nastala pjesma: – Inspiracija se javila jednom u vožnji. Počela sam pjevušiti melodiju, koja je polako prerastala u tekst i pjesma se ubrzo razvila sama od sebe. Osjetila sam atmosferu, koju sam pretočila u aranžman pjesme, što je dovelo do kompletne glazbene slike koju danas slušamo.

Glazba je sastavni dio života Martine Reiter. Od klasične glazbe, s kojom se druži od najranijeg djetinjstva, kroz osnovnu i srednju glazbenu školu “Blagoje Bersa”, preko popa, jazza, šansone, filmske glazbe i svega onoga što joj je dotaklo srce i ostvarilo se kroz mnogobrojne nastupe i koncerte, do jasne spoznaje i odabira glazbe kao profesionalnog puta i životnog poziva. Nakon uspješno završenog studija na Jazz institutu u Berlinu pod mentorstvom vodećih muzičara svjetske glazbene scene kao što su Judy Niemack, Jay Clayton, Greg Cohen, John Hollenbeck i mnogi drugi, svoju ljubav i energiju usmjerila je na autorski rad. Martina Reiter živi i radi u Berlinu.

Singl „Pjesma koja vodi u tvoj san“ u cijelosti je, od glazbe, preko stihova, aranžmana i vokalne izvedbe, prvijenac ostvaren uz odličnu interaktivnu suradnju s odabranim mladim instrumentalistima. Na klavijaturama Ivan Končić, na kontrabasu Luka Veselinović, a na bubnjevima Borko Rupena. Za kvalitetno snimanje i stručno miksanje pjesme zaslužan je inženjer zvuka Luka Grubišić-Čabo i njegov zagrebački tonski studio Soundbrick, a za završnu obradu i mastering snimke zaslužan je inženjer Barry Gardner iz studija Safe and Sound Mastering, London.

Što Martina planira nakon ovog singla: – Radim na organizaciji i realizaciji nekoliko koncerata iduće godine, na kojima bih se predstavila publici. U planu mi je dovršiti glazbenu priču koju sam započela „Pjesmom koja vodi u tvoj san“, zaokružiti je i snimiti cijeli album. Najvažnije od svega je da mogu neovisno stvarati i pisati svoju glazbu, bez kompromisa. Nastojim da me ni u kojem slučaju okolina ne natjera stvarati ono što ne želim. U umjetničkom dijelu svog života i u svojem autorstvu ne želim činiti nikakve ustupke.

Write a comment