berlin

POŽEŠKA ŠETNJA MUZEJSKIM LJETOM

Posted on : 11-08-2017 | By : admin | In : 01 VIJESTI I NOVOSTI

0

prilog: Marija Kukić
unnamed-175-150x150Požega/ Ovih vrućih ljetnih dana mnogi traže odmor daleko od svoga mjesta življenja. A onda kao da zamre život u mnogim naseljima. I tada nastaje „sezona kiselih krastavaca“ kada zamre kulturni, društveni život i mnogi drugi oblici zabave.

Da Požegu nije uhvatila „sezona kiselih krastavaca“, pokazuju to mnoge manifestacije koje se održavaju u gradu. Jedna od njih je  i „Požeška šetnja muzejskim ljetom“ u organizaciji Gradskog muzeja Požege.

Izložbena dvorana Gradskog muzeja  ustupila je svoj prostor  za sedam različitih izložbi  s ciljem promicanja likovnih  i drugih aktivnosti na području kulture.

Svoj tjedan dobila je i Udruga zavičajnih pisaca i slikara „Matko Peić“ koja okuplja zaljubljenike u sliku i pisanu riječ s područja čitave Požeštine.

Tjedan je započeo svečanim otvorenjem likovne izložbe koju je postavio Dragutin Kepić. Izložba je otvorena uz mnoštvo gostiju i članova Udruge.

Da ne bi sve ostalo samo na likovnoj izložbi, svaku večer su po dvije članice  obogatile prostor svojim literarnim  izričajem. Svaka večer je bila zanimljiva i drugačija. Bilo je tu pratnji na gitari, nastup pjevačkog zbora, tamburaša…

Posjećenost je bila jako dobra i mnogi su bili ugodno iznenađeni kvalitetom nastupa, izložbe, dekoracijom prostora…

Ako me Bog poživi, evo me i na godinu na ovakvoj manifestaciji ili na nekoj od književnih večeri!

Write a comment