berlin

MAMIĆEVA SLIKA U BRITANSKOM MAGAZINU

Posted on : 19-04-2017 | By : admin | In : 01 VIJESTI I NOVOSTI

0

Prilog: Dražana Martinović Mamić
Dubrovačkom slikaru Stjepku Mamiću Uskrs je uljepšala vijest da je njegova slika Net-Cannes Edition, mix media na lanenom platnu, 100×80, 2017 god., izabrana za back cover (stražnju stranu korica) Uskršnjeg izdanja 2017. god. britanskog Hidden Treasure eMagazine.

U ovo izdanje uz tekst o našem umjetniku uvrštene su njegove četiri slike ( na str. 30 i 31, link  za e izdanje   Hidden Treasure Art eMagazine Easter 2017), od čega po prvi put slika s motivom iz nove  serije „Meduze“ s početka 2017. godine. Iste slike će biti uvršene u  ovogodišnje izdanje knjige Hidden Treasure koja će iz tiska izići u srpnju ove godine.

Ovo je prvo javno predstavljanje slike iz nove serije „Meduze“ nakon iznimno svjetski uspješno predstavljene serije „Mreža“.  Svojevrsni test da li će „Meduze“ privući pažnju kao „Mreža“ je već u lipnju kada će dubrovački kapetan  po prvi put  izlagati sa jednim od  najvažnijih  pariških povijesnih udruženje umjetnika Le Société des Artistes Indépendants  ( Udruženje samostalnih umjetnika) na njihovom Salonu koji se po prvi puta od  davne 1884. godine  održava u Cannesu , u Salon du Vieux Port -Gare Maritime).

Tada će se na izložbi u mondenski poznatom  Croisettu izložiti drugu sliku iz serije Meduze „ Jellyfishes Armada“ dok je  prva  „Jellyfishes“ već otputovala u USA. O značaju povijesnog  pariškog Salona des Independants najbolje svjedoči činjenica da su njegovi članovi i osnivači bili: Paul Cezanne, Paul Gauguin, Henri de Toulouse-Lautrec , Camille Pissarro, Albert Dubois-Pillet, Odilon Redon, Georges Seurat, Paul Signac te da su s njima izlagali i Henri Matisse, Jean Metzinger,  Vincent Van Gogh, Picasso  i brojni drugi.
Inače, Mamićeva slika jedra Sv. Petra krasila je naslovnicu ( front cover) proljetnog izdanja britanskog časopisa Hidden Treasure u svibnju 2015. godine kada je imao samostalnu izložbu u poznatoj Royal Opera Arcade Gallery u srcu Londona nadomak Trafalgar Squerea. Tada je u časopisu objavljen i interview s dubrovačkim umjetnikom i pomorskim kapetanom.

Write a comment