berlin

HRVATIMA IZVAN DOMOVINE

Posted on : 14-04-2017 | By : admin | In : 01 VIJESTI I NOVOSTI

1

U povodu nadolazećeg blagdana -Uskrsa, Zvonko Milas, državni tajnik u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske uputio je čestitku Hrvatima izvan Republike Hrvatske. 

uskrs_2013_ivan_mataricDrage Hrvatice i Hrvati izvan Republike Hrvatske,

Pred nama je Uskrs – najveći kršćanski blagdan koji se u našem hrvatskom narodu, ma gdje živio, osobito štuje. Narod smo koji, kroz svoju dugu i bremenitu povijest, snažno svjedoči upravo poruku koju Uskrs nosi – poruku pobjede života nad smrću, dobra nad zlom, svjetla nad tamom.

Podsjetnik je to i na sve hrvatske križne puteve koji su zahvaljujući našem zajedništvu, vjeri, žrtvi i ljubavi koju imamo za našu voljenu domovinu rezultirali i ostvarenjem višestoljetnog sna – stvaranjem Republike Hrvatske, međunarodno priznate, moderne i neovisne države, članice euro-atlantskih saveza.

Stoga, neka nas vjera u Uskrsnuće ispuni novom snagom i odlučnošću da zajedništvom Hrvata u domovini i izvan nje nastavimo graditi i izgrađivati  državu u kojoj ćemo svi mi, Hrvati u domovini i svijetu, željeti ostati. U tom duhu, svim vama, u ime Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske te u svoje osobno ime želim sretan i blagoslovljen Uskrs!

Vaš

Zvonko Milas

S poštovanjem,

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Trg hrvatskih velikana 6

10000 Zagreb

www.hrvatiizvanrh.hr

Comments (1)

Hvala Vam gospodine Milas na lijepim riječima i uskrsnim željama.Koje dobro želim i Vama.Stoga, neka nas vjera u Uskrsnuće ispuni novom snagom i odlučnošću da zajedništvom Hrvata u domovini i izvan nje nastavimo graditi i izgrađivati državu u kojoj ćemo svi mi, Hrvati u domovini i svijetu, željeti ostati. U tom duhu, svim vama, u ime Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske te u svoje osobno ime želim sretan i blagoslovljen Uskrs!

Poštovani gospodine Milas..Na Vladi i Oporbi je da povuku prvi poteze kako,prije u smislu zatvaranja prethodnoga Ministarstva iseljenika i povratnika. Slično i za obnavljanje i moderniziranje novoga Ministarstva,iseljenika,povratnika i useljenika.

Svaka čast uredu RH za Iseljeništvo i gospodinu Milasu…na njihovom radi i zalaganju.

Ali ovdje se radi o vrlo složenim,demogravskim,iseljeničkim,povratničkim i useljeničkim,gospodarskim i socijalnim procesima.U kojima je nemoguće govoriti samo o jednim središnjem uredu RH.Već to zahtjeva jedno jako Ministarstvo sa više ovlasti..pod jednim krovom.Kako bi se moglo garant, zajednički čim boljei složenije i kvalitetnije riješavati više problema od jednom.

Sretan Uskrs čitateljima i uredništvo HGB

Write a comment