berlin

RADNA PRAVA U RVACKOJ

Posted on : 19-10-2013 | By : admin | In : COPY/PASTE

0

Radnici će pokojnike nositi na posao!

Bloger Krule
robovi_vRadnik u našoj Hrvatskoj je zaštićen ka i jelen kad mu lovac stavi onaj snajperski križ na čelenku pa opali. Ovi naši političari, ama ubiše se od želje da zaštite radnike. Svako malo donose neki „Zakon o radu“ koji ima smisla ka i ribanje kupusa na britvicu za brijanje. Prije su pokretači bilo kakvih promjena u društvu bili upravo radnici zajedno sa studentima. Danas ćeš prije naći puha kako sa cvikerima na glavini čita „Glas koncila“ neg štoš naći radnika, ta vrsta je izumrla, poput dinosaura. Za par godina, ima da u muzeju Mimara istaknu prepariranog radnika, zadnjeg svoje vrste, a ispod će na tabli pisati:

– RADNIK/ICA – homo sapiens obučen u nešto plavo što su stari ljudi zvali „radna kuta“. Izloženi primjerak je radio u proizvodnji pa su mu od tud ruke hrapave (ne dirajte ga po rukama, mogli pi se porezati). Plaću je primao redovito i bio zadovoljan. Kad se bunio, tresle su se gaće mnogima. Svi su ga poštivali, bio je jako cijenjen. Imao je sva prava koja su ga kao radnika kačila. Ne morate ga se bojati jer ovaj je prepariran. Slikanje sa prepariranim radnikom se naplaćuje, 100 kuna ako ste zagrljeni, 50 kuna ako samo stojite kraj njega a ako se pak slikate na način da spolno općite sa njim, onda se slikanje nenaplaćuje jer mnogi su ga jebali za džaba, pa što ne bi i vi.

Što se tiče „Zakona o radu“ kojim bi se trebala štititi radnička prava, njega ka da je osobno sastavljao Grunf iz Alan Forda. Pojedine stvari (zapravo većina) iz tog zakona imaju smisla isto koliko potpala špareta sa kanisterom benzina. Godinama se svi redaju na tom zakonu da čovjek pomisli da im je taj zakon fetiš. Kako ko dođe na vlast, ajmo nešto metnut u Zakon o radu (mami vam ga metnem!). Izgorio dabogda da ga nikad ne našli. A i kad meću u njega, majke mi mile ja imam osjećaj da se sabere njih 10 stručnajka pa puste 2 boce badelovog konjaka da kruže, pa kad struse te 2 boce, onda oni idu metat nešto u taj Zakon o radu.

– (maše praznom bocom) Ja podero zadnji gutljaj! Štob sad mogli delat?
– Oćemol metat štogod u Zakon o radu?
– Svaka čast! Ajdemo!

Za par godina, eto nama zadnje verzije Zakona o radu koji će se u Saboru usvojiti dizanjem ruku tek nakon što u krug prođe jedno 59 pečenih janjaca, 120 gajbi pive, 23 paketa papirnatih maramica da obrišu masnoću sa usta, a onda… onda će taj isti Zakon o radu izgledati ovako:

ZAKON O RADU

Članak 1.
Ukoliko gazda firme ostane bez goriva u svom automobili marke „Audi A8 TDI crni spušteni sa 340 KS“, radnik/ica je dužan, na gazdin telefonski poziv, da doleti čim prije i da gazdi pogura auto do najbliže benzinske pumpe, natoči gazdi goriva i plati gorivo zajedno sa cigaretama koje gazda puši.

Članak 2.
Ukoliko je ženska osoba prilikom intervjua za posao odgovorila da nema u planu biti trudna, gazda ju zaposlio a ona onda zatrudnila nakon 2 godine rada, gazda je ima pravo istjerati iz firme zajedno sa radnom knjižicom te uzvikom „Kurvetino jedna, ovako me nitko zajebo nije!“. Radnica ima pravo na porodiljni ako dokaže da je spermić, koji je oplodio jajnu stanicu, bio pod utjecajem teških droga.

Članak 3.
Ukoliko je radnik/ica na bolovanju, dužan je doći u firmu makar i u bolničkom krevetu kojeg gura radnikova uža rodbina, a sve kako bi se radniku uručila radna knjižica.

Članak 4.
Ukoliko je gazda firme na subotnjoj svadbi a dogodi se da više nema novaca u novčaniku a naručio bi od harmonikaša pjesmu, radnik/ica je dužan da na telefonski poziv gazde dođe čim prije, turi u harmoniku 100 eura i naruči pjesmu u ime gazde. Do kraja svadbe, radnik/ica je dužna stajati kraj gazde i na svako gazdino pucketanje prsta ponoviti radnju.

Članak 5.
Prilikom isplate plaće, koja se isplaćuje po sistemu „pola na banku, pola na ruke“, radnik/ica je dužan preuzeti od gazde praznu kuvertu te se praviti kao da je u kuverti 2 500 kuna. Gazda je dužan da se pravi da je u kuvertu stavio 1 000 kuna, dakle radnik je dužan gazdi na licu mjesta isplatit 1 500 kuna preplaćene plaće.

Članak 6.
Ukoliko radnik/ica ima smrtni slučaj u obitelji, dužan je tijelo pokojnika donjeti u firmu da ga gazda vidi i uvjeri se u istinitost radničke izjave. Po potrebi, gazda i pokojniku može dati da nešto odradi no to će se definirati izmjenama i dopunama ovog zakona.

Članak 7.
Radnik/ica ima pravo na marendu, odnosno gablec, u trajanju od pola sata i to jednom mjesečno jer znanstveno je dokazano da ljudski organizam može bez hrane 30 dana.

Članak 8.
Radno vrijeme određuje gazda firme i ono je klizno odnosno radnik/ica klizi na poslu od 6 u jutro do 20 sati na večer jer je pod u firmi sklizak.

Članak 9.
Ukoliko radnik/ica izrazi potrebu za godišnjim odmorom, isti mu se može i mora osigurati u trajanju od BESKONAČNO zajedno sa radnom knjižicom i izvanrednim otkazom kojeg dobija po odlasku na godišnji.

Članak 10.
Gazda firme je dužan svakom radniku/ici koji nije bio na godišnjem 10 godina uručiti svečani jubilarni poklon, ručni sat kineske marke na kojem su oba cagera iste veličine a kazaljka sekundara ide samo nizbrdo jer je baterija toliko slaba da kad krene uzbrdo, ona šteka. Radnik/ica je dužan sat primiti te okretanjem i izvijanjem ruke omogućiti cageru za sekunde da non stop ide nizbrdo.

Članak 11.
Gazda firme je dužan svakom radniku/ici isplatiti Božićnicu i Uskrsnicu i to u maksimalnom iznosu od 10 kuna uz popratno obrazloženje „Ako me pamćenje dobro služi, Isus je živio skromno!“

Članak 12.
Radnik/ica je dužan prisustvovati na sahrani svog kolege/ice koji je preminuo na poslu. Pokojnog radnika se sahranjuje u dvorištu firme i to za vrijeme marende/gableca. Pravo na novu marendu svi živi radnici imaju tek za 30 dana, u skladu sa člankom 7.

KAZNENE ODREDBE OVOG ZAKONA
Članak 1.
Svaki radnik koji se ne bude pridržavao navedenog zakona, biti će kažnjen novčanom kaznom u visini od 500 000 do 1 000 000 engleskih funti odnosno u protuvrijednosti kuna, ali po najnepovoljnijem tečaju.

Write a comment