berlin

POKLADNO SLAVLJE ORGANIZIRALI HKM i HKSU ZRINSKI WAIBLINGEN

Posted on : 25-02-2020 | By : admin | In : 01 VIJESTI I NOVOSTI

0

prlog: Josip Mayer
mayer 1Waiblingen/ I ove godine, točnije rečeno, u nedjelju 22.02.2020 godine, HKM Waiblingen je u suradnji sa HKSU Zrinski Waiblingen, uspješno su, poslije svete mise, upriličili tradicionalnu pokladnu zabavu, u dvorani, ispod crkve Sv. Ante u Waiblingenu.

Uz obilnu ponudu domaćih delicija i izabranih pića, z najmlađe je organizirano biranje najljepše maske a priređena je i tombola.

HRVATSKA ZAJEDNICA BERLIN U FINALU

Posted on : 25-02-2020 | By : admin | In : 01 VIJESTI I NOVOSTI

0

domovnicaPoznata su imena finalista u Izboru najpopularnijih Hrvata u iseljeništvu u kategorijama sporta, glazbe, glume i spektakla za nagradu “Večernjakova domovnica 2020.”

U kategoriji najuspješnije hrvatske udruge, među finalistima je i Hrvatska kulturno-umjetnička i sportska zajednica Berlin uz udruženja: Hrvatska kulturna udruga Bremen, Bremen, Hrvatska nastava u Baden-Württembergu, Stuttgart, Hrvatska nastava Hessen i Saarland, Frankfurt.

PROMOVIRAN „TREPTAJ DUŠE“

Posted on : 25-02-2020 | By : admin | In : 01 VIJESTI I NOVOSTI

0

prilog: Dragica Šimić
zvonimir 1Dugo Selo/ 21.2.2020. u prostorijama Glazbene škole Dugo Selo održana je promocija pete zbirke poezije Treptaj duše,  dugoselskog pjesnika Zvonimira Nemeta.

Ono po čemu je ova zbirka posebna i jedinstvena je što pjesnik pjeva u ženskom rodu. Avantura je započela prvom pjesmom takve vrste koja se zove Ja sam žena. Razumijevanje žene kao bića a posebno ljubavi koju kao božje stvorenje daruje pa i situacije u kojima se nalazi potekle su iz pera našeg Zvonimira Nemeta.

Zbirka bi se mogla okarakterizirati kao zbirka ljubavnih  stihova prepunih čežnje, samoće, ljubavnih nadanja i dozivanja.

Na 128 stranica pjesnik je pokazao da je otvorio dušu

MAŠKARE, ČA MOGU MAŠKARE?

Posted on : 25-02-2020 | By : admin | In : 11 CRTICE IZ ŽIVOTA

0

Ča je pusta Londra…

piše: Vanja Škrobica

karnevalDi su one lipe spli’ske maškare o kojima me puno špjegala moja pokojna baba. Uvik je krnjeval bija grande divertimenat i fermat ga je moga samo koprifogo, političke (ne)prilike i kužne bolesti.

Dunkve, špjegala je ona, a njoj je špjegela njezina baba, da se i najgladniji čovik u Splitu želija uključit u maškarani procesijun jerbo je poštenomu čoviku uvik manjkalo smija, glende i pisme. A spli’skome težaku krnjeval je, uza sv. Duje fijeru, bija gotovo jedini divertimenat.

K´O LAMPA U MRAKU

Posted on : 25-02-2020 | By : admin | In : Za srce i dušu

0

Zvonimir Nemet
danicaMoja duša pratila je
Otkucaje tvog srca
I žudila željno
I tražila
Molila
Da me vodiš
Po svemiru sjajnih zvijezda
Da ti pratim duše zraku