berlin

KOMENTAR TJEDNA

Posted on : 04-12-2019 | By : admin | In : KOMENTAR TJEDNA

0

Komentar na tekst „Koeficijenti i žetončići“

komentarLjerka Varga/03.12.2019./ Bilo pa prošlo… Danas 3. 12. ’19 god., djeca u školu, prosvjetari na svoja radna mjesta. I tu je priči kraj… Lanjski snijeg, a očekujemo novi, koji je kao točka na …i… baš jučer zalepršao Likom, Gorskim Kotarom i ponegdje drugdje, koliko je bilo materijala za padanje… drugdje je padala kiša i sve razvodnila… Ali dogovor je postignut… Ipak, krojačke su škare otišle duboko u dvadesete godine, dvadeset i prvog stoljeća… @ljv

VAPAJ IZ DALJINE

Posted on : 04-12-2019 | By : admin | In : 01 VIJESTI I NOVOSTI

0

hrvatska_matica_logo.5448166Zagreb/ Hrvatska matica iseljenika organizira svečano predstavljanje knjige pod naslovom „Vapaj iz daljine, Hrvati (Zapadne) Australije, 1976 – 2016” autora, gospodarstvenika i političara, Stjepana Asića koje će se održati u srijedu 4. prosinca 2019. s početkom u 13 sati u Velikoj dvorani Hrvatske matice iseljenika, Trg Stjepana Radića 3, Zagreb.

Uz zamjenika ravnatelja Hrvatske matice iseljenika dr. sc. Ivana Tepeša, knjigu će predstaviti recenzentica dr. sc. Rebeka Mesarić Žabčić, znanstvena savjetnica s zagrebačkoga Instituta za migracije i narodnosti; te u ime nakladnika Despot Infinitus d. o. o. glavni urednik Zvonimir Despot kao i autor Stjepan Asić.

PROSLAVLJENA 50. OBLJETNICA HKM DARMSTADT

Posted on : 04-12-2019 | By : admin | In : 01 VIJESTI I NOVOSTI

0

tekst: HKZ DA / D. Aračić
foto: Dražen Spejić / župsko vijeće HKZ DA

akademija_DA (1)Darmstadt/ Velika proslava 50. obljetnice osnivanja i djelovanja Hrvatske katoličke misije u Darmstadtu obilježena je „Godinom hrvatske kulture u Darmstadtu“ pod pokroviteljstvom Grada znanosti Darmstadta, Veleposlanstva RH u Njemačkoj, Središnjeg državnog ureda RH za Hrvate izvan Hrvatske, Hrvatske matice iseljenika i uz partnerstvo Biskupije Mainz.

Vrhunac cjelogodišnjeg programa zbio se 30.11. i 1.12.2019. u okviru svečane svete mise

PRVI TJEDAN ADVENTA

Posted on : 04-12-2019 | By : admin | In : 11 CRTICE IZ ŽIVOTA

1

tekst: Slavica Jurčić

prvi adventU iščekivanju Božića, advent je vrijeme pripreme, koliko vidim neki su okitili borove, okupljaju se na raznim „Adventima“ lijepo i toplo je oko srca mnogih koji mogu bez suze u očima opušteno gledati milijune lampica.

Gledajući prekrasne prizore razmišljam koliko je moda i amerikanizacija preuzela naše živote.

Moram napisati da Sin kojega ja očekujem i u mojem srcu gori

ZNAMEN

Posted on : 04-12-2019 | By : admin | In : Marica Žanetić Malenica: TRAGOM USPOMENA

0

Marica Žanetić Malenica
znamenNa dotrajalu čamcu
plovim k bespuću
nekada prije
s mnogima na pramcu
sad sama na krmi
veslam smjerno ka ušću.

Ne okrećem se
svemu prošlom kažem