berlin

NAGRADA GORANU GATALICI

Posted on : 17-11-2019 | By : admin | In : 01 VIJESTI I NOVOSTI

0

NAGRADA6Nagrada „Katarina Patačić“ za najbolju knjigu pisanu na kajkavskom jeziku u 2018. godini pripala je Goranu Gatalici za zbirku pjesama „Odsečeni od svetla“.

O tome je jednoglasno odlučilo Stručno povjerenstvo u kojem su bili mr. sc. Ernest Fišer, prof. Ivanka Kunić i prof. Ružica Marušić-Vasilić.

U obrazloženju koje je dao predsjednik Stručnog povjerenstva Ernest Fišer se ističe:

„Suvremeni hrvatski pjesnik Goran Gatalica rođen je 2. rujna 1982. godine u Virovitici. U Daruvaru je završio osnovnu školu i gimnaziju, a na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu diplomirao je za magistra edukacije fizike i kemije 2009. i magistra kemije 2011. godine, nakon čega je upisao doktorski studij.

PALAČA SUZA

Posted on : 17-11-2019 | By : admin | In : Bosiljka Schedlich: PUT

0

piše: Bosiljka Schedlich

palace-of-tears-berlinBila sam jako uzbuđena i znatiželjna kad me Nena jedne subote pozvala na izlet u Istočni Berlin. Tamo sam kupovala već nekoliko puta, tamo skoro svi naši zemljaci idu u kupovinu. Hrana je jeftinija, može se dobro uštedjeti. A kad mijenjaš na zapadu, dobiješ za jednu zapadnu marku četiri istočne. S našim pasošem možeš bez problema prelaziti granicu, objasnila mi je. Samo se do ponoći moraš vratiti natrag.

Krenule smo podzemnom željeznicom. Vozile smo se od stanice

JOŠ JEDNO JUTRO

Posted on : 17-11-2019 | By : admin | In : Sven Adam Ewin

0

Sven Adam Ewin
svenbože otpri mi ovu tešku bravu od sna
i naulji je prije
izjela ju je
rđa
pritiskaj nježno radi nerava mojih

potom nečujno digni sunce
pazi na grane vrbe
zna zapeti