berlin

GLEDAJMO VEČERAS „ZRINJSKOG“

Posted on : 02-11-2019 | By : admin | In : 01 VIJESTI I NOVOSTI

0

Operu „Nikola Šubić Zrinjski“ HNK-a Zagreb putem live-streama večeras u subotu 2. studenog s početkom u 19.30 sati po srednjoeuropskom vremenu gledaju milijuni diljem svijeta, među kojima će biti više od milijun Hrvata s udaljenih kontinenata

Izvor: Hina/Hrvatska matica iseljenika

 Zagreb/ Opera „Nikola Šubić Zrinjski“ Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Zagrebu u režiji Krešimira Dolenčića, na repertoaru središnjeg nacionalnog teatra u subotu 2. studenog, u realnom će vremenu putem live-streama biti dostupna ljubiteljima opere širom svijeta.

Kako se ističe u najavi, opera „Nikola Šubić Zrinjski“ Ivana pl. Zajca bit će u subotu 2. studenoga dostupna milijunima gledatelja putem live streama na platformi OperaVision, koja promiče opernu

MJESTO SUSRETA I MOLITVE

Posted on : 02-11-2019 | By : admin | In : ONO MALO DUŠE

0

piše: Sonja Breljak
ivanBerlin/ Svi sveti, pa Dušni dan. U nekim dijelovima Njemačke, kao i u Hrvatskoj ( ali ne i u Berlinu), Svi sveti je neradni dan, pa je tu i mogućnost otići na groblje najbližima, upaliti svijeću, izreći koju molitvu, spustiti cvijeće.

Je, brojni kažu kako to mi, živi, činimo više sebe utješiti. Kako god, potrebno je to čovjeku, nama i njima, onima koji su ostali za one koji nisu tu. Kao neka, tiha, tanana veza, spoj, susret.

BUDI BLAG, GOSPODINE

Posted on : 02-11-2019 | By : admin | In : Adolf Polegubić

0

Adolf Polegubić

jesensko-liscejesen je

po grobovima
vjetar lišće raznosi

budi blag, Gospodine

ove večeri
učini me svijećom