berlin

PLES MILIJUNA

Posted on : 12-08-2019 | By : admin | In : Žarko Delač: O ČEMU JE RIJEČ

0

tekst: Žarko Delač
U oskudici koliko toliko zanimljivih, vjerodostojnih ili informativnih članaka ovog smo ljeta u medijima obasipani tekstovima vezanim uz nogometaše i nezamislive cifre koje se spominju uz njihove prijelaze iz nogometklubova u klubove.

Kao sportski zaljubljenik i naravno, navijač nacionalnih selekcija ipak se pitam gdje su granice u transferima i zbog čega je prisutan ovoliki novčani disbalans između pojedinih sportova ili profesija?

Tako visokoobrazovani zaposlenici rade za recimo 1000 Eura mjesečno koliko istovremeno nogometaši, za čije utakmice plaćaju skupe ulaznice, toliko zarade dnevno. Naravno kako u tome ne

TRIBINA I SUSRET HRVATSKE ZAJEDNICE WIESBADEN

Posted on : 12-08-2019 | By : admin | In : 01 VIJESTI I NOVOSTI

1

tekst: Ivica Košak
tribinaWiesbaden/ Hrvatska kulturna zajednica, Ogranak Matice hrvatske u Wiesbadenu organizira Literarnu tribinu i susret u srijedu, 14. kolovoza  2019. godine, 19:00 sati, na adresi: Wiesbaden, Holsteinstr. 15A.

To će biti dobra prilika za upoznati časopis Riječ i rad našeg društva. Pozivamo Vas i na dogovor u vezi organiziranja zajedničkog izleta te posjet izložbi Suvremena umjetnost iz Hrvatske u

MALA GALERIJA

Posted on : 12-08-2019 | By : admin | In : Zrinko Šimunić

0

Zrinko Šimunić
zrinkoPonekad, kad ostane bez riječi
ona se sakrije u sliku svoje male galerije, onakve
kakvih više nema
pa stoga i tako dragocjene

Ona se okupa u odsjaju sunčeva sjaja
na staklu, na aquatinti
u žamoru davno prohujalog dana