berlin

DOLAZI „ZALJUBLJENA VJEŠTICA“

Posted on : 13-07-2019 | By : admin | In : 01 VIJESTI I NOVOSTI

0

prilog: Sonja Breljak
66500173_10217233828912124_1240884376154144768_nBerlin
/ Ljetna je pauza, djeca imaju školsko ferije pa su brojne hrvatske obitelji koje žive i rade u Berlinu, na odmoru u rodnom kraju ili kraju njihovih roditelja.

Za to vrijeme, ljetna je pauza i u radu društava i udruženja koja okupljaju Hrvate. Nije ih previše ostalo, nove generacije, one rođene i odrasle Berlinu, teško se odlučuju uključiti u rad i organiziranje, u volontiranje koje traži i vremena i snage. No, vrijedi uvijek iznova pokušati animirati ih, tražiti što ih zanima i uključivati djecu i mlade u aktivnosti društava.

Predsjednica Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice Berlin, Karmen Meić, već sad u ljetno vrijeme planira jesenji program koji bi bio zanimljiv i mlađima.

Tako će  u petak, 13. rujna u Hrvatskoj zajednici Berlin biti promovirana dječja knjiga naslova „Zaljubljena vještica“. 

ZADNJA RIJEČ

Posted on : 13-07-2019 | By : admin | In : Jadranka Ivanović-Bolog

0

piše: Jadranka Ivanović-Bolog
cvjetna-terapijaDanas sam vidjela tek umrlog čovjeka, tijelo je bilo još toplo, oči poluotvorene, a usta su još nešto htjela reći, ono nešto i nekome. Razmišljala sam koja je to njegova zadnja riječ mogla biti ili koja misao, sve je lebdjelo u toj sobi baš kao da će se svakog trenutka sve samo kazati.

Njegova zadnja želja je bila da ga spale, da ostane samo pepeo od njega i da jedan dio tog pepela kriomice raspu po poljima tamo negdje u proljeće, nikako u zimu, nju nije volio.

IŠTEĆI TOPLINU

Posted on : 13-07-2019 | By : admin | In : Mirko Popović

0

Mirko Popović
gggRano je ustajala
bez vjere da može ikada
umuknuti nepreboljenō
Zarastajući s vrtom
razgovarala je s pticama

iz čijih pjesama dopirala je
recitacija mrtvih pjesnika
opskrbljujući misao