berlin

SURADNJA S ČETIRI ŠKOLE

Posted on : 09-05-2019 | By : admin | In : 14 HRVATI U SVIJETU

1

Međunarodni projekt Zagrebačke županije u Makedoniji

tekst: Ljerka Toth Naumova
foto: Vedran Iskra

IMG_8685Skopje/ Od 2.do 5. svibnja u Makedoniji  realiziran  je  međunarodni projekt Zagrebačke županije  u suradnji s Makedonsko-hrvatskim društvom iz Tetova koji su uspostavili međunarodnu suradnju, a  u koji su uključene četiri škole iz Hrvatske.

Tijekom četverodnevnoga susreta održavale  su se  radionice na različitim mjestima u Makedoniji za učenike iz obiju država, pod vodstvom  učitelja zaposlenih  u četirima školama.

ZAŠTO SAM OTIŠLA

Posted on : 09-05-2019 | By : admin | In : Dubravka Lisak: ZAŠTO SAM OTIŠLA

2

piše: Dubravka Lisak
unKad sagledam svoj život iz sadašnje perspektive, sve je u mojem životu vodilo k tome da živim negdje drugdje osim u Hrvatskoj. Prva misao o tome javila se još davnih učeničkih dana, jednog lijepog ljeta na Jadranu, dok sam još bila nejako dijete, pubertetlija.

Kao što to obično biva, pubertet te nagna da počneš preispitivati samog sebe, svoje roditelje i život kojeg u konačnici nisi sam izabrao.

NOVA SURADNJA

Posted on : 09-05-2019 | By : admin | In : Dubravka Lisak: ZAŠTO SAM OTIŠLA

2

Na zanimljivo pismo iz Dublina koje nam je poslala Dubravka Lisak, odgovorismo zainteresirano, znatiželjno i srdačno. To opet izazavalo pozitivinu reakciju i evo nas pred vratima otvorenim za novu suradnju. Nova suradnja traži novu rubriku. Njen naslov je „Zašto sam otišla“. Evo što o sebi, suradnji i temi kaže autorica i naša nova suradnica. /Urednica/

piše: Dubravka Lisak
ja5Zovem se Dubravka Lisak i živim u Dublinu. Rođena sam u Zagrebu a odrasla i većinu života provela u voljenom Prigorju.

Iako je moj životni put prožet beskonačnim usponima i padovima, postojala je jedna konstanta koja je uvijek izvirala iz moje nutrine, a to je kreativnost i pisanje. Ma koliko me život slamao ili uzvisivao, sve je završavalo na komadu papira.

DA MOGU

Posted on : 09-05-2019 | By : admin | In : Dubravka Borić

0

Iz naše arhive/ objavljeno 26.06.2012.

Dubravka Borić
Da mogu
Obima bin te rukami
kolo posa zagrlila.
Da mogu,
zelene bin ti škure rastvorila
i dim kroz sivi fumor pustila.
U dvuor bin dicu ti dovela,
da igrodu „na impenje“ i „na frenje“,