berlin

BILJEŠKA O AUTORU

Posted on : 07-04-2019 | By : admin | In : Filip Ćorlukić: PROROK PROŠLOSTI

0

Završili smo objavu knjige „Moja sjećanja na minulo stoljeće“ Filipa Ćorlukića. Iz knjige, kao što je to na kraju i red, donosimo i Bilješku o piscu. Imamo privilegij da nam je autor, Filip Ćorlukić, u mogućnosti ipak, a nakon nedavnog moždanog udara, napisati nekoliko riječi u ovoj završnici objave. A obećava i koji redak više u narednim danima. Dragom dida Filipu, našem najstarijem suradniku želimo brz oporavak. Na ovim stranicama ima se svakako šta njegovo čitati. A čitamo se, ako Bog da,  i dalje! (Urednica, ili kako bi dida Filip rekao – „šefica“ :) )

Iz  knjige „Moja sjećanja na minulo stoljeće“ Filipa Ćorlukića

filip-promocija1Filip Ćorlukić rođen je 6. siječnja 1928. u selu Vrhovi kod Dervente, od oca Stjepana, željezničkog službenika i majke Kaje, domaćice. Prva dva razreda osnovne škole je pohađao u derventskoj osnovnoj školi časnih sestara, da bi je zbog očeva premještaja nastavio u tuzlanskoj osnovnoj školi časnih sestara. U Tuzli je pohađao gimnaziju do jednog dijela šestog razreda, a budući da mu je otac početkom 1943. premješten u Bosanski Brod i on je pohađanje nastave nastavio u Derventi.

SLIČICA SA ŠKOJA

Posted on : 07-04-2019 | By : admin | In : Žarko Delač: O ČEMU JE RIJEČ

0

MUC MOLO AKO MOŽEŠ

tekst: Kitana Žižić
karmenZnate Paklinske otoke u blizini Hvara? Možda i ne znate?! Nedavna anketa u nekom našem gradu pokazala ja da su mnogima posve nepoznati. Važnije je pokazivati se na špicama, nositi dizajnersku odjeću, uključiti se u neku stranku, po mogućnosti vodeću, a ne „dangubiti i trošiti uzalud“ vrijeme u potrazi za znanjem. Jer vrijeme, nemilosrdno kakvo jest, nikome neće ponuditi repriznu rolu.

Paklenjaci su neprocjenjivi Raj za sve, koji su imali privilegiju

PALE SU TEŠKE RIJEČI

Posted on : 07-04-2019 | By : admin | In : Sven Adam Ewin

0

Sven Adam Ewin
voljeli smo se imagespretjerano
pale su teške riječi
na kraju smo se potukli

ti si potegla na me lake proljetnice
ja na te teške bokore jorgovana

ti na me dražesne pupoljke svibanjske
ja na te tri kudrava kumulusa