berlin

„BUĐENJE“ U STUTTGARTU

Posted on : 16-03-2019 | By : admin | In : 01 VIJESTI I NOVOSTI

0

Stuttgart/ U prostorijama Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Stuttgartu bit će u ponedjeljak, 25.03.2019. godine u 18 sati upriličeno otvaranje izložbe portreta pod naslovom „Buđenje“, umjetnice Ljiljane Đalok iz Ulma.

Osim u djelima Ljiljane Đalok, ovom će prigodom posjetitelji moći uživati  i u mini koncertu poznatog hrvatskog pijanista i skladatelja Mateja Meštovića te sopranistica mr. art. prof. Vesne Coufal Jaić i Leonarde Kavedžić. Poseban gost bit će slikar Krunislav Kavedžić.

Izložba se do kraja svibnja može pogledati u prostorijama Generalnog konzulata RH u Stuttgartu na adresi: Liebenzeller Str 5, 70372 Stuttgart (Bad-Cannstatt), od ponedjeljka do petka od 08:30 do 12:30 a četvrtkom i poslijepodne od 14:30 do 18:30 sati.

OSOBENJAK

Posted on : 16-03-2019 | By : admin | In : Ognjenka Kalajdžić: SJEĆANJA NA DANE I LJUDE

0

tekst: Ognjenka Kalajdžić
setnja_s_psimaMešak se već malo navikao na samoću u Växjö, gradu u kojem je živio, nakon izbjeglištva. Divan grad, pun zelenila i lijepih raznovrsnih građevina. Kažu da je najzeleniji grad u Europi. Šveđani se s tim baš ponose.

Tu je imao samo sestru. Majka je umrla prije dvije godine, a otac davno, skoro da ga nije ni zapamtio. Mnogo mu je nedostajala majka, još se nije navikao živjeti bez nje.

TALOVAT

Posted on : 16-03-2019 | By : admin | In : Ivan Tumbas: GUSTIRANJE IZ SUBOTICE

0

Ivan Tumbas
Iđe dika, dig’o nos,
Izuvo se, iđe bos.

Jaši konja vrana,
traži tušta tala.

Spao s konja na magarca,
ost’o brez lanaca.

Svirce voli, lipo se nosi,