berlin

PREMINUO FRA ILIJA ŠARAVANJA

Posted on : 11-03-2019 | By : admin | In : 01 VIJESTI I NOVOSTI

0

fra ilijaMostar/ U nedjelju, 10. ožujka 2019., u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, preminuo je svećenik fra Ilija Šaravanja.

Fra Ilija Šaravanja je preminuo u 71. godini života, u 52. godini redovništva i 44. godini svećeništva, objavio je Franjevački samostan i župa Široki Brijega potom i Katolička tiskovna agencija.

Sv. misa zadušnica slavit će se u crkvi Uznesenja BDM na Širokom

PET MINUTA SLAVE

Posted on : 11-03-2019 | By : admin | In : Marica Žanetić Malenica: TRAGOM USPOMENA

1

piše: Marica Žanetić Malenica

cartas2-1200x600U vrijeme mojega djetinjstva i rane mladosti, tih 60-ih godina prošloga stoljeća, izlazio je zabavni list „Čik pogodi“, osmišljen u početku kao novina s enigmatskim sadržajem, da bi mu uskoro naziv bio skraćen u „Čik“. Nekoliko godina poslije preobličio se u „Novi čik“, pa potom u „Reporter“ i „Zum reporter“.

Kako se je u njemu  pisalo o glazbi, filmu, ali i nešto otvorenije o ljubavi, mi mlađahni smo ga kriomice kupovali i isto tako prelistavali ispod klupe i ispod stola ili, pak, kamufliranog između

MAGNOLIJA

Posted on : 11-03-2019 | By : admin | In : Brodske priče

3

IZ NAŠE ARHIVE/ objavljeno 05. travnja 2009./ „Ono malo duše“, 2015.
 .
U sjećanje na magnoliju u cvatu i jedno nezaboravno vrijeme…
 .
tekst: Emil Cipar
Magnolija na Korzu svima je poznata. Iz godine u godine razbija sumnje da je proljeće stiglo. Preko 50 ljeta joj je. Toliko proljeća dočekali smo zajedno. I u vrijeme kada sam živio u Njemačkoj, znao sam da je magnolija na Korzu procvjetala. Uvijek mi je to netko javio.

Bilo gdje da sam bio imao sam njenu rascvjetanu krošnju pred očima. I uspomene bi oživjele. Na čekanje na nekoga ispred gimnazije, na tečaj esperanta davne 1965. Divio sam se obilju

OŽILJCI

Posted on : 11-03-2019 | By : admin | In : Slavica Sarkotić

0

Slavica Sarkotić
hqdefault15-150x150Neke se rane zatvore same
I prestanu boljeti
Bez posljedica
Ni ožiljak za njima ne ostane
Kao da ih nikada ni bilo nije
Neke se gase polako
Stalno podsjećajući da postoje
A onda utihnu
Uminu