berlin

PREDSTAVLJEN HRVATSKI ISELJENIČKI ZBORNIK

Posted on : 11-02-2019 | By : admin | In : 01 VIJESTI I NOVOSTI

0

tekst: Ivek Milčec

korica-HIZ-2019_malaZagreb/ U četvrtak, 07. veljače og. u dvorani Hrvatske matice iseljenika u Zagrebu predstavljen je Hrvatski iseljenički zbornik 2019. godine.

Velika dvorana bila je gotovo dupkom puna a predstavljači Zbornika bili su prof. Božo Skoko i prof. Milan Bošnjak koji su govorili o pojedinim poglavljima ove vrijedne iseljeničke publikacije koja izlazi jednom godišnje već pune 64 godine.

U Zborniku se mogu pročitati mnogi itekako zanimljivi i vrijedni tekstovi intelektualaca iz domovinske i iseljene Hrvatske.

Da potsjetimao čitateljstvo na podatak da je sada već davne 1951. osnovana Matica iseljenika Hrvatske, koja danas nosi naziv Hrvatska matica iseljenika.

PREDNOST POTREBAMA A NE PRAVIMA

Posted on : 11-02-2019 | By : admin | In : Žarko Delač: O ČEMU JE RIJEČ

1

Jesmo li spremni za nacionalizaciju i jačanje institucija države?

piše: Žarko Delač
udruge_wikiDobro je poznato kako su vrlo često bivši pušači postali okorjeli anti pušači, atesti gorljivi vjernici ili donedavno aktivni komunisti zagovornici kapitalizma.

Upravo su ovi potonji sigurno zgroženi izjavom njemačke kancelarke kako treba nacionalizirati strateška poduzeća. Dakako da u tome vide prijetnju i globalisti i vlasnici multinacionalnih kompanija koji se ponašaju kao država unutar države.

VREMEPLOV

Posted on : 11-02-2019 | By : admin | In : Jadranka Ivanović-Bolog

0

Jadranka Ivanović-Bolog

kisa-rain-kisni-dan-pljusak-16_1327406043-1U praskozorje uho svemira
je glasna, raštimana harfa,
zvukom put neizvjestan nagoviještava.

A tamo na putu
sa krune od trnja
zvijezde krvlju kapaju
vrele uzdahe konjanika
u galopu prema ekstazi,