berlin

SJEĆANJE NA BORISA BRUMNJAKA

Posted on : 26-11-2018 | By : admin | In : 01 VIJESTI I NOVOSTI

0

tekst i foto: Sonja Breljak
001Berlin
/ U netom prošli petak, pa potom i u subotu i nedjelju je na berlinskom Sveučilištu za umjetnost te na  Hochschule für Musik Hanns Eisler Berlin, u okviru održavanja Festivala novih studentskih kompozicija naslova MEHRLICHT!MUSIK, otvorena i izložba grafika i radova Borisa Brumnjaka, poznatog i priznatog grafičkog dizajnera, preminulog 22. listopada prošle godine.

ŠTO ĆE BITI U ČARAPICI

Posted on : 26-11-2018 | By : admin | In : Marija Juračić: IZ DRUGE PERSPEKTIVE

0

piše: Marija Juračić
upitnik4Visok je datum pa se ta činjenica odražava i na obiteljski objed – francuski krumpir  u skromnijoj verziji. I onda ga moj zet još začini politikom. Jedva probavljivo. I objed i politika. Smetaju mu prebjezi, oni likovi koji mijenjaju stranke kao Keosindar čarape. Pitam tko je Keosindar, a zet, znajući da ću vama sve izlajati, brzo dodaje:

„Nadam se da nije nitko. Ako kažete Josip, tužit će vas da vrijeđate naciju, ako kažete Janez…  tužit će vas da vrijeđate susjednu naciju, ako kažete Mujo… Dakle, neka ostane  Keosindar, neki nedefinirani zoon politikon iz naše sredine. Kako Keosindar  mijenja čarape, tako ovi likovi mijenjaju stranke“, govori moj zet i odmah nastavlja:

TI NE TREBAŠ MENE

Posted on : 26-11-2018 | By : admin | In : Maja Šiprak

0

Maja Šiprak
Ti ne trebaš mene
oduvijek sam to negdje u podsvijesti znala
ostat ću jedan prepoznatljivi titraj u tvojoj svijesti
jedan neobično emotivan svijet u tvojim mislima
sjena žene u tvojem sjećanju
koja nije pristajala niti jednom tvojem okviru

pitam se
jesi li uopće razmišljao gdje me zapravo smjestiti