berlin

NOBA IZLOŽBA, NOVO MJESTO, NOVI KONTAKTI

Posted on : 19-11-2018 | By : admin | In : 01 VIJESTI I NOVOSTI

0

piše: Ante Karačić
IMG_8662 (1)Troisdorf-Stätische Galeri „Kunsthaus Troisdorf/ Nedavno je, 11.11. bila  27. godišnjica od našega dolaska u Njemačku a danas (18.11.) je  i 27. godišnjica od tragedije Vukovara.

Za nas je ovih proteklih godina bilo najtužnije upravo ovo vrijeme od 17.10. – pada Iloka pa do 18.11. – tragedije Vukovara. Ali, život mora ići dalje, upravo kao i danas – nova izložba, novo mjesto,  novi kontakti s ljudima pa se sve to lakše prebrodi.

Danas je u gradskoj galeriji u Troisdorfu otvorena izložba 12 umjetnika, članova BBK-Rurgebit-Dortmund. Među njima je i Ankica Karačić koja se predstavila nizom portreta.

Tema izložbe je TRANSFER 2.

VISOKA POLITIKA

Posted on : 19-11-2018 | By : admin | In : Marija Juračić: IZ DRUGE PERSPEKTIVE

0

piše: Marija Juračić
feedback-2044702_1280Danas smo se za obiteljskim stolom prebacili na visoku politiku. Ne znam tko je izmislio tu sintagmu, jer ta visoka politika je puna niskih udaraca, prizemnih razmišljanja, niskih namjera. Jednom riječju – sva je niska.

Mislim da te osobine politika vuče od svojih prapočetaka, od trenutka, kako je to lijepo objasnio Jean Jacques Rousseau, kada se našla jedna dovoljno pokvarena i drska faca koja je ogradila komad zemljišta i rekla: „Ovo je moje.“ Našla je relevantan broj

MOJI PORTUGALSKI DANI

Posted on : 19-11-2018 | By : admin | In : Marica Žanetić Malenica: TRAGOM USPOMENA

0

Dan prvi

piše: Marica Žanetić Malenica

CoimbraKada pobrojim pojmove poput pijetao, azulejos, pluto, fado, bakalar, vino, mramor, vjetar… očekujem da ćete ih lako podvesti pod zajednički nazivnik. Ako ne ide od prve, dodat ću još  diktatora Salazara, nogometaša Eusébija, moreplovca Vasca da Gamu u nadi da dvojbe više nema. Zajednički nazivnik je zapadnoeuropska zemlja Portugal.

Sjedim u drugom redu zrakoplova naše prijevozničke tvrtke kojim je, piše na metalnoj pločici u mojemu vidokrugu,

MOJ SVIJET

Posted on : 19-11-2018 | By : admin | In : Adolf Polegubić

2

Adolf Polegubić  …iz  knjige „Kolijevka od kamena“/objavljeno 06.04.2013.

ove večeri
prepusti se dodiru
vrisni od radosti

neka nas
miluju stabla
sunce zrakama
kroz maglu