berlin

PREDSJEDNICA NA GOSPODARSKOM SUSRETU U BERLINU

Posted on : 06-11-2018 | By : admin | In : 01 VIJESTI I NOVOSTI

0

290px-Hotel_Adlon_(Berlin)Berlin/ U poznatom berlinskom hotelu Adlon Kempinski će od 12. do 14. studenog biti održan Gospodarski summit 2018. u organizaciji Süddeutsche Zeitung. Na ovom susretu bit će oko 400 predstavnika gospodarskog i političkog života Njemačke, Europe i svijeta.

Prema informaciji iz Veleposlansatva Republike Hrvatske u Njemačkoj, na ovom Gospodarskom susretu će sudjelovati i predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović.

Hrvatska predsjednica će biti sudionica svečanog prijema i večere u Deutsches Historisches Museum (na kojemu će biti i njemačka kancelarka Merkel) te će svojim govorom, u srijedu, 14. studenog, i službeno zatvoriti ovu konferenciju.

MOJ PRIJATELJ GOOGLE

Posted on : 06-11-2018 | By : admin | In : Marija Juračić: IZ DRUGE PERSPEKTIVE

0

piše: Marija Juračić
google-76522_960_720Pita me zet zašto sam nevesela, a ja mu kažem da su napali mog prijatelja koji mi je, od kada se poznajemo, činio samo dobro, uvijek bio raspoložen odgovoriti na mnoga moja pitanja, nikada nije pokazao nestrpljenje, rekao da je u žurbi, da za mene nema vremena…  Zet zna da nisam posebno društvena osoba i da sve svoje prijatelje mogu nabrojati prstima jedne ruke pa radoznalo ispituje o kome se radi.

O Googleu“, kažem,“ traže od njega odštetu jer je, navodno, ugrozio pravila poštene trgovačke utakmice, pa ga napadaju da prikuplja podatke o svojim konzumentima, pa da vrijeđa ljude, pa …“

TAJNA

Posted on : 06-11-2018 | By : admin | In : Julijana Marinkovik

0

Julijana Marinkovik

ffVrata naše kuće
uvijek su bila otvorena
kroz njih je ulazio
prašnjavi maslačak
i škakljao mi misli
svojim tajnama

Uvečer netko
bi mi šapnuo na uho: