berlin

PREDSTAVLJEN NOVI SVEĆENIK

Posted on : 09-10-2018 | By : admin | In : 01 VIJESTI I NOVOSTI

1

tekst: Sonja Breljak
foto: privatni i Sonja Breljak
20181008_095417_035Berlin/
Nakon nedavnog dirljivog oproštaja od fra Radoslava Tolića koji je preko 17 godina bio dušobrižnik u Hrvatskoj katoličkoj misiji Berlin, na netom minulim nedjeljnim misama predstavljen je novi svećenik, fra Mijo Šabić.

S nama je danas fra Mijo. Fra Mijo je novi dušobrižnik u našoj misiji. U Berlin je stigao iz Stuttgarta. Fra Mijo je rodom iz Zmijavaca kod Imotskog. Gimnaziju je završio na Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Sinju, godinu novicijata na otočiću Visovcu a studij teologije u  Splitu. Na službi je bio u Splitu, Sinju i Stuttgartu. Dragi fra Mijo, dobro nam došao u Berlin i lijepo se osjećaj ovdje među nama.

Predstavljajući fra Miju Šabića, za nedjeljnog misnog slavlja u crkvi svetog Bonifacija, fra Tomislav Brekalo je

UTVRDA NA GRANICI

Posted on : 09-10-2018 | By : admin | In : Marijana Šundov: MOJE RAZGLEDNICE

0

tekst i foto: Marijana Šundov
Cetingrad panoramaCetingrad/ 8. listopada 2018./ Nalazim se na posebnom mjestu. Dokle god mi pogled dopire je bogatstvo i ljepota prirode –  brežuljci, drveće,  poljsko cvijeće i trave, mirisi rane jeseni – život u cvatu.

Iza mojih leđa potpuno drugačija slika – kamenje, ostaci zidova, veliki kameni lukovi kao da lebde u zraku, zaboravljeni u vremenu. Nalazim se na utvrdi Cetin, a točnije je napisati pored ostataka ove nekad veličanstvene građevine.

CRNA INDIFERENTNOST

Posted on : 09-10-2018 | By : admin | In : Maja Šiprak

0

Maja Šiprak
kako da sletim
na prikladno mjesto
i kružim oko sebe
tako da  sve sagledam

zasmeta mi vjetar
koji češlja  travu
i krila leptira
koji tjeraju posljednje tragove dana