berlin

FLASHMOB ZA OLIVERA

Posted on : 03-08-2018 | By : admin | In : 01 VIJESTI I NOVOSTI

0

tekst: Sonja Breljak
Brandenburger_tor_smallBerlin/
 Putem društvenih mreža, krenula je inicijativa, da se po uzoru na slične spontane skupove u Hrvatskoj, organizira i u Berlinu kratki susret (flashmob) u spomen i slavu netom preminulom Oliveru Dragojeviću.

Konkretno, pozivaju se svi koji imaju vremena, volje, pijeteta, glazbenog sjećanja, čežnje, emocija, doći u nedjelju, 05.08.2018. u 18 i 30 kod Brandenburških vrata. Okupljeni će(mo) u spomen na Olivera zapjevati kultnu pjesmu „Vjeruj u ljubav“.

LJEPOTA GRAFITA

Posted on : 03-08-2018 | By : admin | In : 01 VIJESTI I NOVOSTI

1

piše: Marija Juračić
IMG_2738„Idem ja, stara!“ povikao je Ivan i zalupio vratima. Sjurio se stepenicama s  petog kata na kojem su on i majka prije dva tjedna pronašli sklonište.

Nije to bio pravi stan, više nekakav golubarnik ili zimski vrt koji je netko počeo graditi na vrhu peterokatnice pa iz nepoznatih razloga odustao. Dvadesetak metara stambenog  prostora stisnulo se uz jedan od dimnjaka ogromne zajedničke terase, načičkane antenama.

PREMA SJEVERU

Posted on : 03-08-2018 | By : admin | In : ONO MALO DUŠE

3

Iz naše arhive …objavljeno 22.03.2014.

foto: Emil Cipar
tekst: Sonja Breljak

DSCN7870Bilo bi to u ljeto ili ranu jesen. Mati bi rekla:- Putujemo baki u Slavoniju! I mi bismo pakovali kofere. Spremali jelo u mesinganu, žutu kutiju. I sjedali u ćiru. A taj bi vozio, i vozio …trajalo bi to …preko brda i dolina moje Bosne, kroz tunele, preko rijeka …