berlin

OSTAVITI TRAG

Posted on : 02-08-2018 | By : admin | In : Martina Budimir: PANTA REI

0

tekst i foto: Martina Budmir

IMG_2381Ovo nije još jedan tekst o Oliveru. Ovo je tekst o svim ljudima, malim i velikim, znanim i neznanim koji su svojom dobrotom, svojim životom ostavili trag. Danas je ispraćen jedan takav čovjek koji je slučajno i glazbeni genijalac.

Premda su njegove pjesme dio moga života, nisam ga nikada uživo čula kako pjeva. No  jedan kratki susret prije gotovo 15 godina na letu za Rim usjekao se i suprugu i meni u sjećanje. Vidjeli smo već tada da se radi o normalnom, prizemnom čovjeku kojemu slava nije udarila u glavu.

Imala sam i ja takvoga čovjeka u životu, čovjeka koji je bio najbolji otac na svijetu. Usadio mi je ljubav prema životu, prema putovanjima, prema učenju novoga i, prije svega, ljubav prema ljudima. Moj je otac bio ispraćen kao čovjek čiju su dobrotu prepoznali i cijenili mnogi.

POČINJE ŠKOLA HRVATSKOGA FOLKLORA

Posted on : 02-08-2018 | By : admin | In : 01 VIJESTI I NOVOSTI

0

HMI – PROGRAM LJETO 2018. – Plesovi jadranskog područja, 2. – 11. kolovoza 2018.

 Obavijest za medije

2 (2)Zadar/ Škola hrvatskog folklora, dugogodišnji projekt  Hrvatske matice iseljenika, započinje u četvrtak, 2. kolovoza 2018. i održavat će se deset dana u Omladinskom hostelu Zadar HFS u Boriku.

Kroz ovaj projekt ostvaruju se i važni ciljevi  Hrvatske matice iseljenika: očuvanje, jačanje i promicanje hrvatske tradicijske kulture i hrvatskog nacionalnog i etničkog

MELANOM

Posted on : 02-08-2018 | By : admin | In : Verica Jačmenica-Jazbec: EDUKACIJA

0

piše: Verica Jačmenica-Jazbec, dr. med

Sunce-i-oblaciKad sam bila mlada liječnica jednom je mojem poznaniku dijagnosticiran melanom, zloćudni rak na koži. Stanje se pogoršavalo strahovito brzo. Uz najbolje tadašnje liječenje bolest se nije mogla zauzdati. Preminuo je u roku od šest tjedana. Iako sam o melanomu mnogo naučila na fakultetu, šok koji me savladao nakon prijateljeve smrti bio je mučan, bolan i dugotrajan.

Dva desetljeća kasnije drugovala sam sa lijepom, mladom, pametnom kolegicom – liječnicom. Ona mi se jednog dana požalila

SMIRI ME MORE

Posted on : 02-08-2018 | By : admin | In : Anđelka Korčulanić

0

Anđelka Korčulanić
Smiri me, more,
povij me u plavet,
krhka sam danas,
ranjiva k´o dijete,
pune su mi grudi
neke čudne sjete,
sjećanje na ljubav
slomljeni je cvijet.