berlin

ODLAZAK KOJI DOTIČE

Posted on : 29-07-2018 | By : admin | In : 01 VIJESTI I NOVOSTI

0

U Splitu je u 71. godini preminuo legendarni Oliver Dragojević. S njim smo brojni mi, kroz glazbu, odrastali, odlazili, vraćali se, plakali, voljeli… Počivao u miru Božjemu.

POTRAGA

Posted on : 29-07-2018 | By : admin | In : 21 PISMA ČITATELJA

0

Tražimo Katicu (Pap) Budulica…

Naša čitateljica, Josefina Mlikota, poslala nam je pismo sljedeće sadržine: – Evo, javljam se s molbom ako je moguće objaviti priču ili već što…

 Naime, moja prijateljica Ana Katić traži sestričnu za koju je čula da je u Berlinu.

 Rat je nas iz Bosne doveo u Hrvatsku a nju iz Vojvodine u Berlin.

 Tražimo Katicu (Pap) Budulica rođenu u Bođanima općina Bač koja je s mužem i kćeri otišla u Berlin. Razvod braka, drugi brak s Nijemcem, vlasnikom firme u kojoj je radila, danas bi imala oko 70 godina, opisuje u pismu naša čitateljica te moli pomoć u ovoj potazi. 

UPOZNAVAO SAM BERLIN

Posted on : 29-07-2018 | By : admin | In : Filip Ćorlukić: PROROK PROŠLOSTI

0

piše: Filip Ćorlukić… Iz knjige „Moja sjećanja na minulo stoljeće“

hqdefault19Kod Askanije je boravio i mladi bračni par švedskih inženjera, kao i jedan stariji Kanađanin. Ponekad smo se znali zajedno naći kod Ganclina tražeći dokumentaciju i prospekte koji su nam trebali.

Kanađanin je izvrsno govorio njemački, pa je sa mnom govorio njemački, ali je zanimljivo da je s Ganclinom govorio isključivo engleski – čak i kad se uključivao u moj, ili razgovor Šveđana na njemačkom jeziku on je govorio engleski, a tako je i Ganclin odgovarao njemu.

POSEBNO MJESTO OKUPLJANJA

Posted on : 29-07-2018 | By : admin | In : Marijana Šundov: MOJE RAZGLEDNICE

3

Moje razglednice: TRG BANA JELAČIĆA

piše: Marijana Šundov

1Zagreb/ Čovjek je društveno biće. Njemu treba drugi čovjek kao njegovo zrcalo, potvrda ali i ispravak. Rađamo se u obitelji.  Poslije na svome životnom putu susrećemo druge ljude – rodbinu, susjede, prijatelje, kolege, poznanike… Pored toga, osjećamo pripadnost prema rodnom mjestu, domovini i narodu.

Svijet su nedavno preplavile putem medija i društvenih mreža predivne, tople fotografije, koje su svjedočile upravo pripadnosti, okupljanju, zajedništvu i slavlju iz hrvatskih gradova.

Tako se 16. srpnja 2018. na zagrebačkom Trgu bana Jelačića okupilo, prema policijskim procjenama, preko pola milijuna ljudi na slavlju i dočeku popularnih Vatrenih, nogometnih reprezentativaca, koji su osvojili drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu.

TRAG U VODI

Posted on : 29-07-2018 | By : admin | In : Sven Adam Ewin

0

Sven Adam Ewin

Znala sam! Sve sam znala na klupu kad smo sjeli.
Ta tvoja neodlučnost. To tvoje li-la stanje.
Htio bi srušiti most, a strah te potone li.
Za odluku si preslab. Za čini još i manje.

Ti gledaš ravno u me, a misao ti luta.
Ti odlaziš u dvojbi. Stojiš… A ide ti se.
I htio bi i ne bi. Stalno si na pol puta.
Napustio bi crkvu. No kako u sred mise?