berlin

VINOGRADI ZOVU

Posted on : 05-06-2018 | By : admin | In : 01 VIJESTI I NOVOSTI

4

piše: Slavica Jurčić
foto: Sonja Breljak
216Brodski Stupnik/ Moja ljubav prema prirodi i vinogradu je kao prvoga dana. Moj suprug i njegova obitelj njegovali su vrlo istrajno tradiciju vinogradarstva.

Svake godine šaljemo uzorke vina na ocjenjivane i ponosni smo na zlata i srebra koja smo osvojili u Bukovlju, povodom obilježavanja dana Sv.Vinka.

Prvu zlatnu diplomu za naš Syrah dobili smo upravo u Bukovlju, u kategoriji crvenih vina. Također smo osvojili i zlatnu diplomu za Graševinu u kategoriji mladih bijelih vina.

Susjedna općina Oriovac već 20 godina održava manifestaciju Oriovita koja je poznata kao međunarodna manifestacija ocjenjivanja vina.

MOĆ TADIJINOG PRSTENA

Posted on : 05-06-2018 | By : admin | In : 10 SUSRETI

9

Iz naše arhive/ Ova priča je prvi puta objavljena 13. travnja 2012. i govori o tome kako smo ponovo susreli Jožu Prudeusa

SUSRETI
tekst: Emil Cipar

Ako odraslima kažete: Vidio sam divnu kuću od crvenkaste cigle, sa geranijama na prozorima i golubovima na krovu ….oni nisu u stanju zamisliti tu kuću. Treba im reći: Vidio sam kuću koja vrijedi sto tisuća franaka. Onda oni uzvikuju: Kako je lijepa!

Vi im …tako, kažete: Dokaz da je mali princ postojao je to što je bio prekrasan, što se smijao i što je želio ovcu. Oni će slegnuti ramenima i smatrati vas djetetom! Ali, ako im

LAVINA

Posted on : 05-06-2018 | By : admin | In : Jadranka Ivanović-Bolog

0

Jadranka Ivanović – Bolog
Mont-Everest2Ne puštam glasa
od sebe,
jer glas je stanje
našeg unutrašnjeg
prostora…

Ah, zar bih mogla,
zar bih smjela
preplašiti
vrhove snježne…