berlin

KORESPONDENCIJA

Posted on : 02-06-2018 | By : admin | In : 01 VIJESTI I NOVOSTI

0

prilog: Sonja Breljak
IMG_7716Našim  umjetnicima iz Iserlohna, Ankici i Anti Karačić, pokretačima i organizatorima međunarodnog likovnog i književnog natječaja, stiglo je pismo iz Hrvatske u kojemu, Helena Šarić, nastavnica u OŠ, J. Šižgorića Šibenik. između ostalog piše:

Već  8 godina s radošću se odazivam na Vaše likovne natječaje. Vaš  projekt vrijedan je svake pohvale. Bez Vaše ljubavi i truda  ne bi ga ni bilo.  Ove godine moja učenica Nera Iljadica osvojila je 5. mjesto pa me zanima hoće li dobiti  priznanje. Usput šaljem Vam  nekoliko sličica s  radionice  na kojoj su moje učenice izrađivale motive morskih životinja.

KOMENTAR TJEDNA

Posted on : 02-06-2018 | By : admin | In : KOMENTAR TJEDNA

0

Komentar na tekst „KRHKA OPORUKA“

imagesVanja/ 27.05.2018./ Poštovani, pišem poeziju na hrvatskom jeziku i zavičajnom govoru (čakavica). Izdala sam dvije zbitke pjesama.

Objavljuje na društvenom mrežama i portalima, te sudjelujem na natjecanjima. moje su pjesme ušle i nekoliko zbornika. Pripremam treću zbirku poezije.

Zanima me mogu li vam poslati po jednu pjesmu na čakavici i na hrvatskom standardnom jeziku kako biste objavili na vašim web stranica na i drustvenim mrežama. Srdačan pozdrav iz Splita.

POŠTIJER BLAŽ

Posted on : 02-06-2018 | By : admin | In : 11 CRTICE IZ ŽIVOTA

0

 

piše: Vanja Škrobica
(zavičajni govor otoka Čiova, mjesta Slatine)

DownloadZva se Blaž. Bio je bjond, malo krupniji, lipega i veseloga lica, a u uglu jednog oka jema je ka niki madež. Bilo mi je to jako simpatično. Blaž je cili život bija poštar u naše misto. Zašto san se njega sitila? Vidit ćete kad jovi mali tekst pročitate do kraja.

Mlađi svit sigurno ne zna koliko je lokacija prominila naša pošta. Moja sićanja dosežu u prve godine ditinjastva kad je poštanski ured bija u današnjoj Ribarskoj ulici u kući Kostović.

RASUTA ARKA

Posted on : 02-06-2018 | By : admin | In : Anđelka Korčulanić

0

Anđelka Korčulanić

Odustali smo, zemljo, od tebe,
iznutra rak te nemilo izjeda,
besprizornu pljačku odobrili smo šutke,
na bolest pristali iz domoljublja.
Ne mori nas moralna bijeda,
glad, nemoć očajnika,
zaboravljena istina, ugašena zublja.
Pogazili smo ponos i vjeru, opila nas
medom pustih riječi zaslađena rijeka,