berlin

U SPOMEN NA RUDOLFA PERIŠINA

Posted on : 16-05-2018 | By : admin | In : 03 REPORTAŽE

0

tekst i foto: Alfred Matijašević

IMG_6440Gornja  Stubica/ Predivan proljetni dan  (ujedno i Majčin dan) izmamio je mnoštvo duša iz domova, koji se uputiše u Gornju Stubicu na XXI. Susrete za Rudija – na svečanost prisjećanja na junaka Domovinskoga rata.

Održan je i prigodan program u središtu grada kod spomenika i izloženoga MIG-a 21, dok su se ulicama grada izmjenjivale grupe sportaša u raznim brzinskim

PROMOCIJA KNJIGE „DUBOKI SLOJEVI SJEĆANJA“

Posted on : 16-05-2018 | By : admin | In : 14 HRVATI U SVIJETU

0

Što nam rade naši u Makedoniji

tekst: Ljerka Toth Naumova

foto: Institut za makedonsku književnost iz Skopja

DSCN2587Skopje/ Promocija knjige   ,,Duboki slojevi sjećanja”, razgovori s akademikom  Vladom Uroševićem, autora dr. sc. Ljudmila Spasova, na hrvatskome jeziku, održana je 11.05.2018. u prostorijama Instituta za makedonsku književnost iz Skopja.

Ti razgovori, po riječima autora, vođeni su između veljače 2012. i veljače 2013. godine i objavljeni na makedonskom jeziku pod nazivom “Rudnite sloevi na sekavanjeto” u nakladi Makedonske akademije znanosti i

PETA STRANA SVIJETA

Posted on : 16-05-2018 | By : admin | In : Marica Žanetić Malenica: TRAGOM USPOMENA

0

piše: Marica Žanetić Malenica

Sređujem komodu u kojoj su pohranjene kutije s uspomenama iz znatno mlađahnijih dana. Pri pražnjenju mape s požutjelim pismima, razglednicama i rođendanskim čestitkama na srca i ruže, u ruci mi se našao nemarno otrgnut papirić na kojemu je velikim slovima pisalo: „Zbog tebe bi Mare obišao sve četiri strane svijeta, a kad budem otišao pitat ćeš se ima l‘ peta“. Pri dnu datum iz sedamdesetih godina prošloga stoljeća.

Slike naviru u nizu…

VAZAL

Posted on : 16-05-2018 | By : admin | In : Jadranka Ivanović-Bolog

0

Jadranka Ivanović-Bolog

20180121_163451U visini tvojih očiju
nije planina na kojoj stojiš,
tim umišljajem nebo sveži
ono povjerovat će
da tvoj je vazal.

Šetaj se po njemu
kao da ti pripada
kruna njegova