berlin

TAJNA KAMENIH MLINOVA

Posted on : 08-04-2018 | By : admin | In : 01 VIJESTI I NOVOSTI

0

 

web naslovnica -Jareb-300x419_280x280Naš suradnik Marko Jareb u webknjižari Redak – Split objavio je roman „Trg kamenih mlinova bb“. 

Sažetak: Bartul i njegova Ankica žive na otoku Poliću. Isključivo se bave poljoprivredom i podižu svoju obitelj od prodaje njenih plodova. Naročito je Bartulov život opterećen prošlošću, zbog toga što mu je u otrizanima u Velom ratu poginuo ženin brat. Karlo je prije pogibije bio u zatvoru zarobljen od Palijana. Bartul ne zna gdje je Karlov grob i nastoji doći do te spoznaje. Jedino što zna je to, kako je Karlo poginuo u borbama za oslobađanje Klina. O tome razglaba s umirovljenim profesorom Ljudevitom i novinarom Jasenkom, kao i s župnikom u mjestu. Svi Bartulovi pokušaji su uzaludni i on umire ne doznavši mjesto Karlovog ukopa.

ZA ČIST ZRAK I PITKU VODU

Posted on : 08-04-2018 | By : admin | In : 01 VIJESTI I NOVOSTI

0

IMG_1875Slavonski Brod/ Na subotnji Dan zdravlja su se na slavonskobrodskom trgu okupile majke s djecom, „Brodske mame“ i oni koji poštuju njihovu inicijativu, nastojanje i borbu za čist zrak i pitku vodu.

Među okupljenima je bila i naša teta Liza, odnosno Elizabeta Kopić, dopredsjednica berlinskih Brođana koja je i načinila i poslala nam ove fotografije.

.

OTKAZAN KONCERT „WELLEBITA“

Posted on : 08-04-2018 | By : admin | In : 01 VIJESTI I NOVOSTI

0

Berlin/ Prema informaciji iz Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice Berlin, OTKAZUJE SE koncert Tamburaškog sastava „Wellebit 1902“ planiran i najavljen za subotu 14. travnja, radi bolesti voditelja Wellebita, Horsta Buddea.

Horstu Buddeu želimo brzo ozdravljenje.

O novom terminu Wellebitova koncerta pravovremeno ćemo izvijestiti.

RAZNA DOGAĐANJA I TONĆINA PRIČA

Posted on : 08-04-2018 | By : admin | In : Filip Ćorlukić: PROROK PROŠLOSTI

0

piše: Filip Ćorlukić… iz knjige „Moja sjećanja na minulo stoljeće“

hqdefault19Ja sam stalno nosio onaj moj teški kožni kaput, a kad je bilo malo toplije nisam imao nikakav mantil. Sead mi je negdje pronašao izvrsno kompaktno platno lijepe tamno zelene boje, pa me odveo do svoga prijatelja Šefika, poznatog krojača, da mi sašije mantil. Ponekad sam u Beogradu viđao one montgomery mantile, pa sam rekao Šefiku da sašije “nešto tako”. No on to učinio mnogo bolje.

Mantil je imao sve ono što je imao i original, ali je bio duži i nije bio onako “šlampav”, nego uz tijelo pritegnutim opasačem – bio

KOKOŠ I JAJE

Posted on : 08-04-2018 | By : admin | In : Sven Adam Ewin

0

Sven Adam Ewin
OCE-NAS-320x160nobel izmisli dinamit
a onda pod pritiskom savjesti
od silne zarade financira njegovo 
mirnodopsko korištenje