berlin

TKO JE NASUKAO BROD

Posted on : 03-04-2018 | By : admin | In : 03 REPORTAŽE

2

prilog: Sonja Breljak
vooda_piceBerlin/Slavonski Brod/ Vijesti koje posljednjih dana stižu iz Slavonskog Broda, nisu nimalo lijepe, niti ohrabrujuće. Potpisnica ovih redaka netom se kroz koji tjedan sprema put Broda, pa je time tema još zanimljivija. Ništa manje zanimljivom čini ju i to da u Berlinu ima dosta Brođana koji prate vijesti iz rodnog grada.

Dakle: voda u Brodu ( i okolnim općinama Podcrkavlje, Bukovlje, Brodski Stupnik, Sibinj, Bebrina i Oriovac) nije za piće i pripremu hrane, pa čak niti prokuhana!

ISTANBULSKO USKRSNO JAJE

Posted on : 03-04-2018 | By : admin | In : Ivek Milčec. KAJ GOD!

1

piše: Ivek Milčec
5452603281_7399a615b3_zDragi čitatelji, vjerujem da ćemo se složiti oko toga da je lijepa ta naša hrvatska, uskrsna katolička tradicija: farbanje jaja tj. pisanica. Konzumacija lijepo obojanih blagoslovljenih pisanica u sveto uskrsno jutro je, uz već tradicionalnu kuhanu šunku ili lopaticu te mlade lučice, poseban doživljaj koji se prenosi s koljena na koljeno.

Na žalost, mnogi umirovljenici koji poslije 40 godina rada sa bijednom mirovinom iliti staračkom crkavicom jedva krpaju kraj s

U POTRAZI ZA DJEDOVIM GROBOM

Posted on : 03-04-2018 | By : admin | In : 01 VIJESTI I NOVOSTI

1

Iz Pule nam se javio čitatelj  koji traži mogućnost saznati nešto o sudbini, odnosno posljednjem počivalištu njegova djeda koji je svojevremeno, živio i preminuo u Berlinu.

Poštovanje, moje ime je Robert Bač. Danas sam Vas zvao iz Pule da vas pitam: Kako bih pronašao djedov grob ili urnu u Berlinu?

 Naime,  mamin (Ana Albert Bač) tata a moj djeda zvao se JOSIP ALBERT.

EHO IZGUBLJENOG VREMENA

Posted on : 03-04-2018 | By : admin | In : Vinko Pavić

0

Vinko Pavić
DownloadTko bi putovao sa mnom
Vodama divljim
Koje teku poput sjena
U vremenskim strojevima
Na kojima nedostaju ozbiljni kormilari.

Može mu se učiniti iz mraka
Da crni leptiri po vodi šaraju
Kao duga kroz grivu divljih konja