berlin

DOBROTVORNA AKCIJA U CRKVI

Posted on : 12-03-2018 | By : admin | In : 01 VIJESTI I NOVOSTI

0

tekst i foto: Sonja Breljak
162Berlin/ Vjernici Hrvatske katoličke misije Berlin koji srijedom sudjeluju na večernjem misnom slavlju u crkvi svetog Bonifacija na Mehringdammu, s čuđenjem su i pomalo sumnjičavo u prošlu srijedu zagledali crkvena vrata i ulaz u crkvu.

Naime, ispred crkve su stajali i na vratima visjeli različiti odjevni predmeti a foaye su zauzeli štandovi s odjećom, obućom i drugim upotrebnim predmetima. Na štandovima teče prodaja, kao u trgovini.

NAGRADE UTJECAJNIM ŽENAMA

Posted on : 12-03-2018 | By : admin | In : 01 VIJESTI I NOVOSTI

0

“Učimo jedni od drugih! Podržimo jedna drugu!“ geslo je treće međunarodne konferencije “Napredak žena, napredak ekonomije. Ostvari potencijal!“ u organizaciji Croatian Women’s Network/Mreže hrvatskih žena održane, 8. ožujka, u povodu Međunarodnog dana žena u Zagrebu. MHŽ istoga je dana uručila dvadeset dvjema ženama priznanja “Utjecajne hrvatske žene“ i “Buduće liderice“ Hrvaticama i ženama hrvatskoga podrijetla iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Italije, Austrije, Njemačke, Kanade, SAD-a, Južne Amerike i Australije.

Medijsko priopćenje
Dobitnice nagrada Utjecajne hrvatske žene i Buduće liderice Foto Ivan DabacSredišnja tema treće međunarodne konferencije „Napredak žena, napredak ekonomije. Ostvari potencijal!“ održane pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske bila je položaj i utjecaj žena u Hrvatskoj i svijetu u politici, poduzetništvu, menadžmentu, znanosti, kulturi i filantropiji.

AUSTRALSKA AZURNA OBALA

Posted on : 12-03-2018 | By : admin | In : 03 REPORTAŽE

0

Brisbane i Gold Coast / Australija

 tekst i foto: Marica Žanetić Malenica

DSC09162Nakon boravka u Redcliffu i obilaska Sunshine Coast stigla sam, u studenome 2016., i u Brisbane, glavni grad države Queensland. Gostoprimstvo mi je pružila moja sarajevska prijateljica, prva koju pamtim iz djetinjstva.

Sa svojih više od 3,000.000 stanovnika treći je po veličini australski grad. Osnovan davne 1825. smjestio se između ravni rijeke

ODRIČEM SE

Posted on : 12-03-2018 | By : admin | In : Ivana Opačak

0

Ivana Opačak
Sred pustinje svoje
Pred Tebe postavljena
Svakom svom zrnu
Dobra i zla
Pretpostavljena

Odričem se

Veličine