berlin

TEČAJ PRIPRAVE ZA BRAK

Posted on : 09-03-2018 | By : admin | In : 01 VIJESTI I NOVOSTI

0

crkva17Berlin/ Hrvatska katolićka misija Berlin organizira redoviti tečaj priprave za brak koji će trajati od 09. do 13. ožujka od 19, 30 sati u prostorijama HKM Berlin.Tečaj vodi Maja Jakšić, teologinja i psihoterapeutkinja iz Splita.

Maja Jakšić (r. Brnas) rođena je 08.12.1973. godine u Splitu. Nakon završene Jezične gimnazije diplomirala je na Teološko-katehetskom fakultetu u Splitu na temu iz suvremene filozofije, »Filozofija Gabriela Marcela«.

DJEDOVE PRIČE

Posted on : 09-03-2018 | By : admin | In : 11 CRTICE IZ ŽIVOTA

0

Objavljujemo jedan od oko 80 literarnih radova pristiglih na likovno-literarni natječaj za djecu naslova „Zeleno i plavo putovanje“ u organizaciji Ankice i Ante Karačić, umjetnika iz Iserlohna a u suradnji s Maticom hrvatskom za Ruhrgebiet.

tekst: Dora Garac, 7. c,  OŠ „Eugen Kumičić“, Rijeka

djedTočno se sjećam tih dalekih nedjelja  kad bih s obitelji išla na ručak k baki i djedu. Posebno su mi bile drage zato što bi djed svaku nedjelju pripremio novi nestašluk dječaka Brace.

Sjedila sam na djedovu koljenu i pažljivo slušala. Nisam bila gradsko dijete, ali se ipak nisam mogla pronaći u tim pričama. Zato mi i jesu bile toliko zanimljive, nesvakidašnje.

Svaku nedjelju kao da sam gledala novu epizodu Pere Kvržice.

KOSA

Posted on : 09-03-2018 | By : Sonja | In : Sonjine priče

2

Iz naše arhive/ Objavljeno 09.03.2012.

piše: Sonja Breljak
Berlin
/ E pa sad, nije mi spoznaja o Danu žena, bila prva misao dana zu ovogodišnji …dok ovo pišem …skoro već minuli …kako neki vole reći …ženski dan. Posljednjih godina i ne volim baš previše praznike, posebno ne  u onom smislu u kojemu njihovo značenje  iskorištava i zloupotrebljava trgovina. Ipak …razmišljala sam o tom danu. Iz više razloga. Na poslu se Dana žena spomenuše dvije kolegice Ruskinje, dvoje Albanaca i par Njemica iz

GOSPODINE

Posted on : 09-03-2018 | By : admin | In : Maja Šiprak

0

Maja Šiprak
molitva-860x450_cGospodine
molim Te
dao si mi da znam  da je sve iz praha poteklo
i da će u prah biti pretvoreno

Tebi služi moj hod pod nebom
nespretan
nesiguran
i konačan