berlin

FESTIVAL MIGRACIJA S POČETKA OŽUJKA

Posted on : 20-02-2018 | By : admin | In : 01 VIJESTI I NOVOSTI

0

prilog: Goran Filipović
FESU Luksemburgu se 3. i 4. ožujka 2018. u prostoru velesajma Luxexpo na Kirchbergu održava tradicionalni, 35. po redu „Festival migracija, kultura i građanstva“.

Hrvatsko društvo Luksemburg na tom će velikom događaju po prvi put biti zastupljeno u sva tri salona Festivala (štand s hrvatskim proizvodima, Salon knjiga, Umjetnički salon), a posjetitelji ĆE imatI priliku upoznati tradicionalne hrvatske proizvode, suvenire, nakit, domaću hranu i pića te turističku ponudu Hrvatske.

Na festivalu će gostovati brojni umjetnici iz Hrvatske, točnije iz Petrinje i Siska, koji će predstaviti dio moderne hrvatske kulture, umjetnosti i književnosti.

Gosti festivala su tako ALF acoustic band, Ivana Švragulja, Dragana Čubrilo, Maja Šiprak te Mario Lovreković koji će izložiti svoje pisane i likovne radove.

IZBORI U HKZ WIESBADEN

Posted on : 20-02-2018 | By : admin | In : 01 VIJESTI I NOVOSTI

0

logo_jpg1Hrvatska kulturna zajednica Wiesbaden, Ogranak Matice hrvatske Wiesbaden organizira i šalje pozivnice i pozive za XXVIII godišnju skupštinu koja će se održati u nedjelju 25. veljače 2018.  u 14,30 na adresi: Dom kardinala Kuharića, Holsteinstr. 15A, Wiesbaden.

U pozivu na ovaj skup, predsjednik Hrvatske kulturne zajednice Wiesbaden, Ivica Košak, između ostalog piše: „Nekako smo se ustručavali pri razglašavanju pozivnice za našu XXVIII godišnju skupštinu od 25. veljače 2018.  u Wiesbadenu. Razlozi su (pre)poznati(ljivi), najava kandidatura za ovaj izborni sabor odvijala se do sada na razini s koje je otvoreno više pitanja nego odgovora. Postavljalo se i pitanje budućeg, ne samo rada, nego i opstanka.

LICITARSKO SRCE

Posted on : 20-02-2018 | By : admin | In : Zavičaju lipi

0

Marija Ajša Peuc
Licitar1Tak jenput je bile velike prošćenje
Točile se puno gverca i pive
I denes mi dojdu senje
I kak sem te gledela krive.
Bil si došel zbigecan celi
Z novim škrlakom i odelom
Malo nakresan i veseli
Tancali smo pred celim selom
A onda si mi kupil licitara