berlin

MATIČIN ZBORNIK ZA DIGITALNO DOBA

Posted on : 10-02-2018 | By : admin | In : 03 REPORTAŽE

0

Novo izdanje Matičina ljetopisa predstavili su ravnatelj  Mijo Marić, dr. sc. Božo Skoko, dr. sc. Marijeta Rajković Iveta te urednica Vesna Kukavica

napisala: Diana Šimurina-Šoufek
fotografije: Snježana Radoš
maticaZagreb
/ Predstavljanje ovogodišnjeg Hrvatskog iseljeničkog zbornika održano je 7. veljače u sjedištu Hrvatske matice iseljenika u Zagrebu. Novo izdanje Matičina ljetopisa predstavili su ravnatelj  Mijo Marić, dr. sc. Božo Skoko, dr. sc. Marijeta Rajković Iveta te urednica Vesna Kukavica, a promociju je vodila Lada Kanajet Šimić.

Godišnjak, sa sažetcima na engleskom i španjolskom jeziku,

NOVI ADRESAR KATOLIČKIH MISIJA

Posted on : 10-02-2018 | By : admin | In : 01 VIJESTI I NOVOSTI

0

prilog: A. Polegubić
V.nFrankfurt am Main/
U prodaji je novi Vodič za 2018. — adresar hrvatskih katoličkih misija, zajednica i župa i socijalnih ureda u svijetu te drugih ustanova. Vodič je objavljen u izdanju Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta na Majni. Na omotnici su Zagrebačka katedrala i slika bl. Alojzija Stepinca, u povodu 20 godina od proglašenja blaženim (1998.-2018.).

Predgovor novom Vodiču napisao je predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine za hrvatsku inozemnu pastvu, pomoćni sarajevski biskup mons. dr. Pero Sudar u kojem ističe:

Nakon točno tri godine izašao je, evo, novi Vodič, Adresar hrvatskih katoličkih misija ili zajednica. Ako je Vodič sredstvo povezanosti naših misija u svijetu, a jest, onda je i izraz potrebe za zajedništvom naše inozemne pastve, ali i svjedočanstvo njezina postojanja i snage.

SREĆA JE U SLOBODI

Posted on : 10-02-2018 | By : admin | In : 11 CRTICE IZ ŽIVOTA

0

Nekad bilo i sad se spominjalo

piše: Slavica Jurčić
aliNjen dan je počinjao je polako. Služavka joj je donijela kavu i doručak. Ona se protegnula u svom velikom krevetu. Imala je vremena za sve jer nikuda joj se nije žurilo.

Tek oko podne bila je spremna za izlazak iz kuće. Prije toga dugo je češljala svoju kosu, kupala se sat vremena, a služavka joj je donijela modru haljinu koju je nedavno kupila.

Kada je napokon bila gotova, krenula je u šetnju. No, ta njena

SLUTIM

Posted on : 10-02-2018 | By : admin | In : Adolf Polegubić

0

Adolf Polegubić 
20180204_161516_resizedslutim, sići ćeš
jedne večeri
s Debeljaka
i zapjevati selu
dok tone u noć

s rukama na leđima
krenuti do dućana