berlin

HVALA DA POSTOJITE

Posted on : 07-02-2018 | By : admin | In : Sonja Breljak: IZ NOVINARSKE BILJEŽNICE

0

Nakon sudjelovanja u kulturnom programu u povodu međunarodnog priznanja RH u organizaciji Matice hrvatske za Ruhrgebiet

tekst i foto: Sonja Breljak ...foto album
145Berlin/ Dogodi se ponekad da neke lijepe doživljaje, psoebno prirasle srcu, koji dan nosim skrivene prije nego li ih detaljnije podijelim dalje.

Eto, u takve ugodne doživljaje koji toplo griju oko srca, smještam i netom prošli posjet i boravak u Essenu na poziv i u organizaciji Matice hrvatske za Ruhrgebiet koja organizira svečano obilježavanje međunarodnog priznanja Republike

PREDSTAVLJANJE HRVATSKOG ISELJENIČKOG ZBORNIKA

Posted on : 07-02-2018 | By : admin | In : 01 VIJESTI I NOVOSTI

0

ghZagreb/ Hrvatska matica iseljenika predstavlja HRVATSKI ISELJENIČKI ZBORNIK 2018. u srijedu, 7. veljače 2018. u 13 sati u HMI-ju, Trg Stjepana Radića 3, Zagreb.

Zbornik će predstaviti: ravnatelj HMI-ja prof. Mijo Marić, izv. prof. dr. sc. Božo Skoko, Fakultet političkih znanosti; doc. dr. sc. Marijeta Rajković Iveta, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, te urednica Vesna Kukavica. Voditeljica promocije: Lada Kanajet Šimić.

Hrvatski iseljenički zbornik 2018. sa sažetcima na engleskom i španjolskom jeziku ima osam tematskih cjelina – naslovljenih Znaci vremena, Kroatistički obzori, Baština, Mostovi, Povjesnica, Duhovnost, Znanost te Nove knjige – koje se sastoje od 31 samostalnog autorskog priloga. Građa je raspoređena na 448 stranica i ilustrirana sa 110 fotografija, zrcaleći raznorodno iseljeničko stvaralaštvo.

MJERA ZA SREĆU

Posted on : 07-02-2018 | By : admin | In : POVRATAK NA RIJEKU

2

piše: Dragica Šimić
_sp-ruke-tvoje-i-mojeSad kad je sve stvari stavila na svoje mjesto mogla je odahnuti. Veliki kofer koji je zauzimao pola sjedišta u trošnom vagonu druge klase bio je napunjen namirnicama i potrepštinama za higijenu koje bi trebale trajati jedan mjesec.
Tamo, u italijanskim Alpama, u malom seocetu koje čine samo tri kuće i jedan osrednji hotel s gostionicom, nema trgovina niti se do sela može autobusima iz javnog prijevoza. Mještani  se prevoze osobnim automobilima a rijetke turiste  dovoze organizirani autobusi.

EPICENTAR U SRCU ZBIVANJA

Posted on : 07-02-2018 | By : admin | In : Za srce i dušu

0

Ljubica Rogulj
20180204_161516_resizedHorizont nam nije granica
Moja riječ nije poslanica
Ni ja tvog srca vladarica
Pronašla sam mjesto našeg bivanja
Epicentar u srcu zbivanja
Ja sam slovo bez tiska
Pečat bez otiska
Nosim sunce u očima
Radost srcima